Piparkoogimaitseline šokolaadisuflee

Kuna silmaga pole suurt midagi jõulust imetleda (loe: ilusa talvise lumekasuka asemel sajab tumehallist taevast mingit märga ollust juba terve nädala ja seda niimoodi, et ümberringi välja riputatud jõulutuled lausa kohatud tunduvad), siis ei jää muud üle, kui jõule ninaga nautida. Tuleb juua vürtsiseid jooke (nt glögi mandlite ja rosinatega või hoopis chaid, millest lähemalt peagi kirjutan), süüa kilode viisi mandariine, nuuskida kuuseokstes ja pista ahju üksteise järel kaneeli, ingveri, šokolaadi, nelgi, tähtaniisi ja kardemoni järgi lõhnavaid küpsetisi. Ühe sellise idee sain Delicious. ajakirja kodulehelt ja selleks on piparkoogimaitseline šokolaadisuflee. Ma ütleks tegelikult, et tegu on sellise õhulisema variandiga šokolaadi fondant´ist, millele lisatud vürtsid annavad jõulust mekki. Meile väga meeldis!

DSC_0581

Vaja läheb (8-le):
50g võid
120 g suhkrut
200 g tumedat šokolaadi
2 tl rummi
3 tl jahvatatud ingverit
2 tl jahvatatud kaneeli
1 tl vanilli ekstrakti
5 muna (kollased ja valged eraldi)
tuhksuhkrut serveerimiseks

Kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata pool võikogusest ja määri sellega 8 ca 100ml portsjonvormi. Kata iga vormi sisu õhukese suhkrukihiga (kuluta kokku selleks ära umbes 25 g suhkrut). Sulata šokolaad rummi, vürtside ja ülejäänud võiga. Sega ühtlaseks, ära keema lase minna. Eemalda pott tulelt ja lisa ükshaaval, pidevalt segades, munakollased. Vahusta munavalged suhkruga tugevaks vahuks. Sega ettevaatlikult munavalgevaht šokolaadisegusse (kui segad liiga jõuliselt, surud munavalgevahust õhu välja). Jaota segu kohe juba varem ettevalmistatud vormidesse ja küpseta 11 minutit. Võta ahjust välja, puista peale tuhksuhkrut ja serveeri!

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
No jälle üks põnev ja proovimist vajav retsept. Huvitav, et küpsetada tuleb just täpselt 11 minutit. Ma katsetasin kunagi mingit sarnast retsepti, aga sellele ei olnud vürtse lisatud. Ju oligi äkki see shokolaadi fondant? See oli igatahes küll väga hea. Pean nüüd ainult vormid muretsema. Arvan, et saan need ühenaelapoest. Seal ikka vahel leidub selliseid asju.

Rõõmsate ja roosade tervitustega,
Eva-U
Juc ütles …
Eva, ma usun küll, et see oligi šokolaadifondant, mida tookord küpsetasid. See siinne on veidi õhulisem ja vürtsisem, aga muidu sarnane! Ma just muide ükspäev igatsesin teie ühenaelapoodi... oli papiljotte juurde vaja :). Aga õnneks on siin häid sõpru, kes laenavad :). Lumised tervitused Luxist!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga