Valge šokolaadi mousse röstitud rabarberitega
Ja siit ta tulebki, see järjekordse rabarberihooaja avapauk! Esimeseks linnukeseks valisin valge šokolaadi mousse´i, sellise õige rammusa, aluseks Julia Childi retsept, milles kasutatakse muuhulgas ka ohtralt võid. Kellele Julia Childi nimi veel tuttav ei ole, siis mina soovitaksin vaadata mõnusat filmi "Julie ja Julia", kust saab rohkem teada! Valge šokolaadi magusus ja rabarberi hapukus sobivad ideaalselt kokku, nagu yin ja yang ühes läbipaistvas klaasikeses! Ja välja näeb ka igati kevadine minu meelest - kreemikasvalge mousse, roosakad rabarberid ja peale veel hakitud erkrohelisi pistaatsiaid! Tõeline kevad!
Tee nii:
Sega ahjuvormis rabarberitükid suhkruga. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, seejärel eemalda foolium ja küpseta veel 5 minutit. Tõsta rabarber ahjust välja ja lase jahtuda.
Sega potis kokku tükeldatud valge šokolaad ja või. Kuumuta veevannil, kuni mõlemad on sulanud, sega ühtlaseks. Tõsta pott veevannilt kõrvale.
Sega teises potis kokku munakollased, 3 spl suhkrut ja rumm. Tõsta pott veevannile ja kuumuta pidevalt vispeldades, kuni saavutad vedelama majoneesi kontsistentsi. Tõsta pott veevannilt jääkülma veega täidetud kaussi. Vispelda, kuni segu pakseneb. Sega ettevaatlikult sisse šokolaadi-või segu.
Vahusta munavalged sutsu soolaga pehmeks vahuks. Lisa 1 spl suhkrut ja mikserda hästi tugevaks vahuks. Sega aeglaselt spaatliga alt üles tõstes munavalgevaht kolmes osas šokolaadisegu sisse.
Jaota šokolaadimousse väikestesse klaasidesse ja tõsta peale röstitud rabarberid. Või lao mousse ja rabarberid kahes kihis vaheldumisi klaasidesse. Tõsta mõneks tunniks külmkappi tahenema. Enne serveerimist puista üle pistaatsipähkli puruga!
Vaja läheb:
ca 500 g rabarberit (pestud ja tükeldatud)
100 g suhkrut
50 g võid
3 muna
100 g valget šokolaadi
3+1 spl suhkrut
1 spl heledat rummi
1 spl vett
serveerimiseks pistaatsiapähkleid
Tee nii:
Sega ahjuvormis rabarberitükid suhkruga. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit, seejärel eemalda foolium ja küpseta veel 5 minutit. Tõsta rabarber ahjust välja ja lase jahtuda.
Sega potis kokku tükeldatud valge šokolaad ja või. Kuumuta veevannil, kuni mõlemad on sulanud, sega ühtlaseks. Tõsta pott veevannilt kõrvale.
Sega teises potis kokku munakollased, 3 spl suhkrut ja rumm. Tõsta pott veevannile ja kuumuta pidevalt vispeldades, kuni saavutad vedelama majoneesi kontsistentsi. Tõsta pott veevannilt jääkülma veega täidetud kaussi. Vispelda, kuni segu pakseneb. Sega ettevaatlikult sisse šokolaadi-või segu.
Vahusta munavalged sutsu soolaga pehmeks vahuks. Lisa 1 spl suhkrut ja mikserda hästi tugevaks vahuks. Sega aeglaselt spaatliga alt üles tõstes munavalgevaht kolmes osas šokolaadisegu sisse.
Jaota šokolaadimousse väikestesse klaasidesse ja tõsta peale röstitud rabarberid. Või lao mousse ja rabarberid kahes kihis vaheldumisi klaasidesse. Tõsta mõneks tunniks külmkappi tahenema. Enne serveerimist puista üle pistaatsipähkli puruga!
Kommentaarid
Ja tahtsin mainida, et meil oli koolis suisa Julia Child'i nimeline klass, mis on päris kõva tunnustus prantslaste poolt ja kui arvestada, et ta oli NAINE ja veel Ameerikast, siis ikka väga suur saavutus!:)
Aa, ja seda tahtsin ka öelda, et see Julie ja Julia film on lausa super! Selline "hea tunne jääb sisse"-film :)
Miljonid kallistused,
Eva-U
Silja, tundub tõesti, et nii toidud kui pildid on sarnased aeg-ajalt. Loodetavasti ei lähe lugejal niimoodi igavaks :). Õnneks ei laiene meie ühine alateadvus kõigile postitustele. Aga tõesti, prantslastest seda ei ootaks, et nad mõne Ameerika naiskoka niimoodi enda traditsioonilisse kokandusõppesse sisse võtaksid! Vägev värk!
Eva, ei ole rumal küsimus üldse. Ikka võib mikserit ka kasutada. Avokaadodessert on muidugi kordi lihtsam teha. Aga eks see mousse´gi mingi imetegu pole. Ma teeks vist külalistele avokaadodesserti, kui ma nüüd midagi valima pean, põnev, kiire ja maitsev ka :). Ja tore, et Sullegi film meeldis, meile meeldis ka väga! Nüüd ma ootan, et kuskilt see Comme un chef kätte saada, usun, et see on ka hea!
Aga rabarberid unustasin täna Elvast kaasa võtta. Vaatasin teisi tükk aega, aga äratulek läks jälle nii kiireks, et alles nüüd, sinu võrratuid pilte nähes, tulid rabarberid meelde. Aga huvitav ja teostatav tundub mousse olevat küll.
Tervitused Kahupealt
Julie ja Julia filmi ma olen vaadanud juba päris ammu ja kuna see on nii lahe film, siis peale esimest vaatamist vaatasin korda 2 veel :D
Ammutan oma rabarbereid ikka alles sügavkülmast, sest eelmisel kevadel panin sinna arvestatava varu :) Oma tutikal aiamaal aga on rabarber istutatud, kuid niipea vist saaki veel ei tule. Ootan, kui naabrinaisel valmis saab :P ( Istutasin uue, sest risu alt avastatud ja puhtaks tehtud rabarberi pani keegi kade hing pänna :P Uskumatu, eks :))