Ürdise toorjuustuga täidetud grillitud paprikad peekoniga
Küll sai nüüd pikk ja lohisev pealkiri sellele grillsuupistele. Aga midagi välja ka ei tahtnud jätta, sest nii paprikal, ürdisel toorjuustul kui ka peekonil on selles roas oma kindel koht täita. Mulle meeldib suvel päris grillile igasuguseid asju pista - puuvilju, köögivilju, erinevaid lihasid, kalasid, mereande ja muidugi juustu. Juust on minu nõrkus niikuinii, aga kui ta veel otse grillilt tuleb, siis seda enam.
Tee nii:
Sega kokku hakitud ürdid, hakitud küüslauk ja toorjuust. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika paprikad või tšillid pikkupidi pooleks, eemalda seemned. Täida poolikud toorjuustuseguga ja keeruta iga pooliku ümber peekoniriba. Kinnita grilltikuga ja grilli kuldseks.
Tilguta peale head oliiviõli ja serveeri kohe!
Retsept on suvele sobilikult peaaegu olematu.
Vaja läheb kõigest:
piklikke paprikaid (kes vürtsisemat soovib, võib need asendada magusamapoolsete suurte tšillidega)
maitsestamata toorjuustu
peoga meeldivaid värskeid ürte või kvaliteetseid kuivatatuid (mina kasutasin mõlemaid, nii värskeid, kui ka Terre exotique eriti aromaatseid metsikuid ürte Kreeta saarelt)
veidi küüslauku pikki õhukesi peekoniviile
soola ja pipart
Tee nii:
Sega kokku hakitud ürdid, hakitud küüslauk ja toorjuust. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika paprikad või tšillid pikkupidi pooleks, eemalda seemned. Täida poolikud toorjuustuseguga ja keeruta iga pooliku ümber peekoniriba. Kinnita grilltikuga ja grilli kuldseks.
Tilguta peale head oliiviõli ja serveeri kohe!
Kommentaarid
Kas sa paprikate grillimise eel neid tikke vees leotasid ka või lasid lihtsalt südamerahuga neil põlema minna? Nende grillimine läheb vist tegelikult üsna ruttu, sest juust hakkab ju sulama. On mul õigus?
Päikseliste tervitustega vihmasest Londonist,
Eva-U