Troopiline krõbe hommikumüsli

Ja ongi peaaegu nädalavahetus jälle käes! Nädalavahetuse pikkades vabades hommikutes on minu meelest iseenesest juba midagi päikselist, isegi kui õuest vaatab vastu ilm, mis on kõike muud kui päikseline. Kas pole? Ja seda päikest saab alati ise juurde lisada rõõmsa meeleolu või ühe värvirohke, pika ja rikkaliku hommikusöögiga. Pakun täna teile välja ühe hommikusöögi variandi, mis on lisaks veel tervislik ja maitseb justkui kuum lõunamaine troopika - extra virgin kookosõliga krõbe müsli!

DSC_4222

Kookosõli iseenesest on juba kohutavalt tervislik - antibakteriaalsed omadused, tugevdab immuunsüsteemi, sisaldab palju E-vitamiini, aitab kaasa seedimisele ja vitamiinide imendumisele, ergutab kilpnäärme tööd, niisutab kuiva nahka, ravib päiksepõletust, ennetab kortse, võitleb vananemise vastu jne. Aga kvaliteetne extra virgin kookosõli on veel oh-kui-palju muud, kui kõik need kasulikud omadused. Sellel on sügav magus kookose aroom ja maitse, mis on juskui loodud dessertidesse! Nii et kui võimalik, siis soovitan müsli valmistamisel kasutada kindlasti just extra virgin kookosõli!

Vaja läheb:
* ca 400g kaerahelbeid
* 5 spl mett
* peoga erinevaid seemneid
* 2 peotäit hakitud Kreeka pähkleid
* 1 peotäis poolitatud mandleid
* soovi korral 1 spl pruuni suhkrut
* soovi korral rosinaid või kuivatatud puuvilju

DSC_4211

Tee nii:
Pane suurde kaussi kaerahelbed, kookosõli (toatemperatuuril, siis on see vedel), mesi, seemned, pähklid ja mandlid, lisa pruun suhkur, kui oled magusama müsli sõber. Sega kõik korralikult läbi. Kuumuta ahi 150 kraadini ja kata ahjupann küpsetuspaberiga. Laota kaerahelbesegu pannile ühtlase kihina ja rösti seda ahjus ca 20 minutit, segades vahepeal 1-2 korda, kuni müsli on ilus kuldpruun ja krõbe. Kui soovid, sega juurde rosinad ja kuivatatud puuviljad.
Meile maitses hästi Kreeka jogurti, mango ja vaarikatega!
Hoia õhukindlas purgis kuni kõik saab otsa. :)

Päikselist nädalavahetust teile!

Kommentaarid

Ragne ütles …
Ma pean kohe mainima, et selle postituse pildid on kuidagi nii erksad ja ilusad:)
Eva ja CO ütles …
See on üks äraütlemata hea asi! Palju parem, kui mingi poemüsli! Ja extra virgin kookosõli on tõepoolest nagu mingi imetoode. Määri juuste otstele, kreemita keha või söö. Igale poole sobib suurepäraselt ja peale kõige muu on sellel veel oi-kui-hea lõhn! Ma olen kookosõli isegi näkileiva peale õhukese kihina määrinud ja maitses muide väga hästi!

Mõnusat nädalavahetust! Loodan, et see tuleb teil sama päikseline nagu need pildid tänase postituse juures!
Eva-U
Juc ütles …
Ragne, suur aitäh, mulle endale ka tundus, et said päikselised seekord :).
Eva, jumala õige jutt Sul. See näkileib kookosõliga on ka muidugi huvitav lahendus, kas tulemus oli siis rohkem nagu magus või soolane amps? Ilusat nädalavahetust teilegi. Päiksest on meil tänane ilm küll vääääga kaugel - valgeks pole läinudki ja vihma muudkui kallab. Aga vahet pole - laupäev on :)
Anonüümne ütles …
Vat seda tahan mina ka proovida! H Saaremaalt
Eva ja CO ütles …
See kookosõliga näkileib oli ikka pigem soolane, kui magus amps. Oleneb võibolla ka näkileiva soolasusest. Võib olla oleks mõne teise leivaga magusam tundunud? Huvitav selle kookoseleiva juures oli veel see, et kuigi sõin vaid ühe sellise leivakese, siis ei läinud kõht 4 tundi tühjaks. Leiutasin äkki kogemate imepärase dieet-toote? :) Olen proovinud kookosõli ka riisileivakesega, aga see nii hea polnud, oli nagu veidi imalavõitu ja maitsetu.

Loodan, et isadepäev tuleb teil päikseline ja tore!
Eva-U
Juc ütles …
H., proovi muidugi, usun, et Sa ei kahetse :)
Eva, see Sinu leiutis on küll vägev, kui 1 kookosrasvaga näkileib 4 tunniks söögiisu ära võtaks. Võta patent ja müü kaalujälgijatele maha :) Igatahes proovin millalgi selle triki ära!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga