Kirsi-kohupiimatort tumeda šokolaadiga - Naistepäevaks ideaalne

Imelist NAISTEPÄEVA teile kõigile!

Õues särab ilus ere päike ja uhkesse lokisoengusse sätitud juustega Mann on kooli saadetud. Mulle väga meeldis klassijuhataja saadetud kirjas, milles paluti naistepäeval kõigil lastel pidulikes riietes ning ehitult kooli tulla, üks lause: "Oleme sel päeval kõik väga ilusad!". Selles oli midagi nii pidulikku ja armsat. Mann oli ise väga elevuses, sest poisid olid õpetajaga ukse taga mingit üllatust sepitsemas käinud tüdrukutele. Nii et täiesti ettekavatsematult on tänane päev kuidagi eriti helgelt ja pidulikult alanud!

kirsitort

Nii et just täpselt paras aeg on jagada teiega ühte ilusat ja maitsvat kooki, milles kohtuvad minu kolm lemmikut - tume šokolaad, kohupiim ja kirsid! Selle kooslusega juba eksida ei saa! Idee pole üldse minu oma, vaid kook sai plaani võetud juba vist oma aasta eest, kui veel Luksemburgis elades Dagrise blogis seda iludust nägin. Panin postituse favoriitide alla, et asja kallale asuda siis, kui see päris õige Eesti kohupiim kättesaadav on!
 
Vaja läheb:
Põhi:
*100 g võid
*130 g suhkrut
*2 muna
*1 tl vanilliekstrakti
*45 g kakaod
*3/4 tl küpsetuspulbrit
*3/4 tl soodat
*näpuotsaga soola
*170 g jahu
*160 ml piima
Täidis:
*200-250 g kirsse
*300 g kohupiima
*3 dl vahukoort
*1 vanillikauna seemned
Kaunistuseks:
*100 g tumedat šokolaadi
*50ml vahukoort
*150-200 g kirsse

Tee nii:
Valmista põhi. Selleks vahusta või suhkruga kergeks ja õhuliseks. Vahusta ükshaaval sisse munad. Sega juurde vanilliekstrakt, kakao, sooda ja suts soola. Mikserda taignasse pool jahust, seejärel kogu piim ja siis ülejäänud jahu. Vahusta kuni kõik on hästi segunenud. Vala tainas 24 cm läbimõõduga võitatud lahtikäivasse vormi ja küpseta 180-kraadini eelkuumutatud ahjus, umbes 30-35 minutit. Valmis põhi on tahke, pooleks lõigates aga pehme ja vetruv.

Lase tordipõhjal jahtuda ja lõika see ristipidi kaheks kettaks. Aseta alumine ketas serveerimisalusele ja pane selle ümber lahtikäiva vormi servaosa. Kata põhi kirssidega. Valmista täidiseks kohupiima-vahukoore segu - vahusta vahukoor, lisa kohupiim ja vanillikaunast välja kraabitud seemned ning vahusta veel kergelt üle kuni kõik on segunenud. Vala tordipõhjale umbes pool kohupiima-vahukoore segust ning kata see teise koogikettaga. Vala peale ülejäänud kohupiimasegu, silu ära ja pane üleöö külmkappi seisma.
Järgmisel päeval eemalda koogivormi rõngas (kui Sa ei katnud seda enne küpsetuspaberiga, lõika enne koogi ja vormi vahelt noaga läbi). Sulata šokolaad 50ml vahukoorega ja vala saadud sulašokolaadiga tort üle. Pealt kata tort kirssidega. Hoia kuni serveerimiseni torti külmas.

kirsitort sokolaadiga

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Oi oi, kui isuäratav ja tundub ka lihtne! Võtan kindlasti kavva.
Kahupealt tervitused!
Eva ja CO ütles …
See on ikka tõeliselt pidulik tort! Võtan plaani ja teen ära, kui ükskord Eestis tagasi oleme (mis juhtub juba 2 kuu pärast - juhuuu!!!). Mulle tundub (nagu Sullegi), et see tort lausa nõuab õiget Eesti kohupiima!

Magusate tervitustega,
Eva-U
Juc ütles …
Kahupea ja Eva, tehke ära jah, minu meelest peabki seda just Eestis tegema, kõiksugused kohupiima asendused rikuksid tulemuse ära :). Õnneks teil mõlemal see võimalus olemas ja lausa varsti! Tervitame vastu

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco