Ahjukana köögiviljadega

Täna õnnestus peaaegu kõiki Role reegleid järgides meeli täiesti rahuldav ja väga maitsev õhtusöök valmistada. Menüüs oli:
Ahjukana köögiviljadega (millest mina sain endale ainult köögivilju lubada)
Keedetud lillkasas ja brokkoli
Keedetud kartulid (mida Henri endale lubada ei saanud)
eile Nopist ostetud läti puravikud, mida praadisin punase sibulaga rapsiõlis (võid ei või kasutada koos kartuli ja lihaga :( )
Kurgisalat (mis oli tegelikult viilutatud värske kurk meresoolaga, panin kausile kaane peale ja raputasin kõvasti, et mahlad voolama lööks, nipp, mille leidsin Nami-nami foorumist)
Muu on kõik selge, aga kanaprae sisu oli selline:

5 kanakintsu
oliiviõli
4 šalottsibulat
6 suurt küüslauguküünt
3 keskmist porgandit
Provence'i ürdisegu
sool/pipar
Ahjuvormi põhja pane oliiviõli, kanakintsud määri soola/pipraga ja pane vormi. Tee sibul, küüslauk ja porgand piklikeks tükkideks ja pane samuti ahjuvormi. Lisa ka neile soola/pipart. Pane kogu praele peale ürdisegu. Tilguta üle õliga. Pane ahju 200 kraadi juurde. Kui kana on ilusti kuldne, pane kana alla veekauss ja küpseta 180 kraadi juures kuni kana on pehme ja porgand krõmps kergelt.


PS! Eile õhtul saabus Henri Londonist ja mulle oli tal midagi õige magusat... tume šokolaad, erinevates variatsioonides, väga põnevates kooslustes. Kusjuures hea on see, et tume šokolaad on Role rogrammis ka lubatud. Pikas mustas šikis karbis oli 2 tavalist tumedat šokolaadi, 2 erinevate pähklitega šokolaadi, 2 ingveriga šoolaadi, 2 tšilli ja apelsini eeterliku õliga (PS! kas see saab õige olla!?) šokolaadi.




Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga