Värsked mahlad - kiivi ja apelsin


Ostsime endale mõne aja eest vägeva (ja tohutu suure, endalegi üllatuseks) mahlamasina Stollar.

Olen igasugu katsetusi teinud - sidrunist tuleb vähe välja, suurest kotitäiest 1 klaas ja koorida on tüütu; kurk koorega ei anna midagi head; magusad poeõunad ei kõlba; kõige odavamad poola õunad annavad parema tulemuse; parimad on kahtlemata eesti oma õunad (aga kõigi õunte puhul on vältimatu mahla tihedast sõelast või marlist läbi ajamine, muidu ei saa mahla vaid mingi pruuni olluse); greibimahl tuleb hea; apelsinid on hetkel jube magusad ja kuna koor on lahtine, siis on seal palju seda valget osa, mis mahla veidi mõruks teeb (samuti tuleb lõpuks ära filtreerida); kiivimahl on lihtsalt võrratu (kuskilt läbi ajama ei pea). Kiivi mahl sobis mõne suvise toidukorra puhul isegi desserdiks.

Retsepti siis polegi, on vaja ainult masinat ja hunnikut apelsine või/ja kiivisid või/ja eesti õunu.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade