Soe brokkolisalat pošeeritud munaga - superhommikusöök


Täna tegin hommikusööki, mille kohta on raske uskuda, et ma tõesti olen juba 28 aastat elanud õndsas teadmatuses, et selline maitsev roog olemas on. Salatiidee pärines hiljutiselt Itaaliareisilt, retsept, teostus ja komplekteerimine minult. See on ka hommikusöögile omaselt väga lihtne, ainuke keerukus seisneb värske brokkoli leidmises kodumaisest kaubandusest. Brokkoli peab olema ilusate kinniste õienuppudega, tihke ja lillakasroheline. Mul on õnnestunud Eestist osta ka brokkolit, mille õisikute vahel oli suur hulk väikeseid putukaid, nii et soovitan esmalt hoolikalt uurida ja peale ostmist hoolikalt pesta ja veelkord uurida.
Vaja läheb:
1 keskmise suurusega brokkoli
1 suur küüslauguküüs
2 spl oliiviõli
2 muna
2 spl veiniäädikat
soola/purustatud musta pipart

Lõika brokkolil ära paks vars, eralda õisikud üksteisest ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks (ca 7 min olenevalt õisikute suurusest). Nõruta sõelal brokkolist vesi välja. Prae hakitud küüslauk oliiviõlis klaasjaks, lisa brokkoli, maitsesta soola ja pipraga ning mulju brokkoliõisikud katki. Sega läbi, aseta taldrikule.

Samal ajal aja keema vesi, lisa sellesse 2 spl veiniäädikat. Tee munakoor katki ja libista muna ettevaatlikult tassi. Kui vesi keeb, vala muna tassist vette. Keeda ca 3 min või kuni kogu munavalge on hüübinud. Pea silmas, et vesi ei keeks liiga hoogsalt, muidu võib muna katki minna.

Tõsta vahukulbiga muna välja, lase üleliigsel veel ära joosta ning aseta muna brokkolisalatile. Maitsesta soola ja pipraga, lõika muna peale terava noaga sisselõige.

Head isu!

Kommentaarid

Pille ütles …
Ma olen analoogset hommikusööki spinatiga teinud, aga spargelkapsa/brokoliga mitte. Aitäh hea idee eest!!
Juc ütles …
Võta heaks, Pille! Samasugune spinatisalat oli Itaalias veel rohkem "moes". Aga meie seltskonnale meeldis see brokkoliga rohkem. Kusjuures, see spinatisalat küüslauguga oli seal ikka kohe nii levinud, et igas külapoes müüdi ka seda valmiskujul kulinaarialetis.
Tullia ütles …
See kõlab tõesti geniaalselt ja mulle kui brokkoli-igas-asendis sööjalemiatseks see kindlasti
Juc ütles …
Aitähh Tullia! Kui sa nii suur brokkolisõber oled, siis ... kas Sa ei leia, et ilusat-värsket-puhast brokkolit on raske leida? Kust Sa neid ostad või kasvatad ise?
Eva P. ütles …
Millist köögivilja on ilusana ja värskena lihtne leida kui värske kraami hooaeg turul välja arvata? Brokkoli on üks paljudest...
Juc ütles …
Eva, eks mõne teisegagi on nii, jah. Nt meil müügil olevatest pommudest on kohe tunda, et nad on kauakaua ladudes seisnud, samuti virsikud/nektariinid ja muidugi kõige selle tipp on talvised tomatid (või kuidas neid roosasid maitsetuid palle nimetadagi).
Kristiina ütles …
Lihtsalt infoks, et sain eile Ökosahvrist väga ilusat lillakasrohelist spargelkapsast.

Ostsin seda kusjuures täpselt peale Juc'i blogi lugemist ning homme hommikul on plaanis superhommikusöök järgi teha :)
Juc ütles …
Oi, Kristiina, sa andid mulle hea idee, kust köögivilja otsida. Ma kuidagi ei ole selle peale tulnudki, et võiks Ökosahvrit külastada. Ja tore, et kohe järgi proovid hommikusöögi, loodan et maitseb hästi!
Anonüümne ütles …
Kahupea sai väga hea brokkoli Maximast. Roog tuli oivaline.
Tullia ütles …
Ma olen viimasel ajal Lõuna-Eesti ökokeskusest ostnud ja eelmise aasta talvel Tallinna ökopoodidest.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga