Belglaste Waterzooi, kanaga

Waterzooi on tüüpiline belga toit, mida algselt valmistati kalaga, aga viimasel ajal on kana-waterzooi saanud isegi populaarsemaks. Minu teadvusesse jõudis see toit tänu Siim Kallasele, kes ühes varasemas Oma Maitse numbris oma lemmikuid Belgia köögist tutvustas. Nii nagu meie Siimule, maitseb see maitsev hautis ka mulle väga. Retsepti võtsin sellestsamast Oma Maitsest, tegin mõned koguselised muudatused ja ka kanavalmistamise tegin enese jaoks meeldivamaks. Vaja läheb:

4 kanakintsu
2 mugulsibulat
2 šalottsibulat
1 porru (ainult valge osa)
2 sellerivart
3 porgandit
6 kartulit
30 gr võid
1 l kanapuljongit
1 dl vahukoort
3 munakollast
0,5 sidrunit
värsket peterselli ja tilli
Tükelda köögiviljad, prae need võiga pannil läbi ja hauta keskmisel kuumusel ca 10 minutit kaane all. Samal ajal grilli soola ja pipraga maitsestatud kanakintse grilli all, kuni nahk on pruunikas-kuldne. Tõsta kana köögiviljadele, vala üle puljongiga. Hauta kaane all kana pehmeks, ca 0,5 h. Eemalda kana. Sega vahukoor munakollastega. Vala see segu köögiviljadele, kuumuta, aga ära keema lase. Kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Tõsta kastmesse kana. Raputa peale värsket peterselli ja tilli.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Jälle midagi lihtsat. Kindlasti proovin ära. Munakollase ja koore segu tundub midagi uut. Tervitan! Kahupea.
Juc ütles …
Küll sina Kahupea oled üks tänuväärne lugeja-proovija :). Rõõm kuulda! Ilusat päeva!
Lilly Munster ütles …
Belgalsed ise räägivad tavaliselt Gendi waterzooist, ju ta Gendi lähedalt flaami talupoja laualt alguse sai. Kusjuures esialgne versioon oli kalaga :)
Juc ütles …
Lilly Munster, kas sa belgias ka waterzooit söönud oled? Seda kala asja ma tean jah, kirjutasin sellest ka sellesama blogipostituse alguses :)
Lilly Munster ütles …
Olen, tõenäoliselt olen ma kogu Belgia köögi popima klassika järgi proovinud :) Waterzooid sõin esimest korda vist lausa Gendis, siis kanaga varianti. Me töölissööklas saab ka vahel, reedeti kalaga. Mulle üldse sellised lihahautised maitsevad.
Pille ütles …
Ma vaatan parasjagu sellele OM retseptile otsa ja mõtlen, et kuhu see teine 30 g võid panna :) :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga