Kairi, kahjuks (või õnneks) ei ole need nunnud elukad minu jagu, vaid mu lambakasvatajast tädipoja omad. Nii et mina pean ikka oma muru asjus heade inimeste uste taga kriipimas hakkama käima :)
Anonüümne ütles …
:) hästi nunnud on nad küll tõesti! eriti need pisikesed juurde tulevad ja saba liputavad! aga lisaks pos poolele muru "niitmise " osas, on ka "jääknähtusid", nii et heade inimeste uste kriipimine polegi kõige halvem mõte :) oi, ma nii ootan juba te minekut, saaks mõnuga ka reisile minna ;) K.
K. ma ise arvan ka, et eelistan seda kriipimise varianti. :) Ja ise ka ootan pikisilmi, see talv siin ei taha ega taha lõppeda. Päris ära tüütab juba see ootamine. Aga palju asju on veel ajamata, nii et kohe niikuinii minna ei saaks. Meil ei ole nt brasiilia viisatki (loodame,e t ikka saame), sest mannil hetkel terve üks silm potisinine ja selliseid passipilte ei taha eriti teha :)
Anonüümne ütles …
oi, ära räägi.. tänavu talv on e r a k o r d s e l t pikk ja lumerohke. tahaks ka juba näpud mulda suruda :) Mannikesele kiiret paranemist! (kukkus kuhugi?) K.
Minul oli möödunud nädalavahetusel selline õnn, et mu kallid vanemad olid kohe mitu päeva meil siin Luksemburgis külas. Ja seda toredam oli emadepäev, kui oma ema siinsamas kallistada oli. Kuna mõned päevad peale emadepäeva sõitsid nad jälle Eestimaale tagasi, siis leidsin, et lilli pole mõtet kinkida - tegin lilleks hoopis ühe rabarberikoogi. Olin seda kooki juba varem proovida saanud, kui mõne aja eest üks hea kolleeg selle teise hea kolleegi sünnipäevapeole kaasa võttis. Aitäh, Tiina, retsepti jagamast. Sellest sai nüüd ametlikult meie pere kõige lemmikum rabarberikook, mis tõukas hooga troonilt eelmise lemmiku, selle siin . Eks temaga seda jahmerdamist pisut on, aga asi on seda kõike kuhjaga väärt. Selles koogis on kõike - krõbe põhi, hapukad rabarberid, kreemine vanillikreemikiht ja õhuline munavalgevahukiht. Taigna jaoks läheb vaja: 200 gr jahu 50 gr suhkrut suts soola 100 gr külma võid 1 munakollane 1 spl maitsestamata jogurtit Kreemikihi jaoks: ca 700 gr tükkideks
Kui tahad kodust toitu, seda kõige kõige kodusemalt maitsvat toitu, siis on minu Manni 78-aastane vanavanaema just õige inimene, kelle juurde minna. Ta on nagu eestimaise toidu sammas, perfektse mäluga, võib siiani üles loetleda detailselt, mida tema ema omal ajal lõunaks või õhtuks valmistas. Siiamaani jookseb ta köögi ja söögitoa vahel kergelt nagu polekski varsti 8 kümmet täis. Hoog on veel sees suur, kuna peale pensionile jäämist töötas ta üle 10 aasta kohvikus kokana - hommikul turule, kotid liha täis, bussiga esimesena kohale, päev auravas köögis ja viimasena koju. Vot nii elataksegi kaua! Igatahes, täna pakun teile tema moodi valmistatud pannišašlõkki, vaja läheb: 300-400 gr sealihatükke (ca 4*4 cm, parem veidi läbikasvanud, nt küljetükist) 1 suur salatisibul õli soola pipart 150 ml äädika-vee segu (lahjenda endale sobiva kangusega marinaadiks) keedetud vett Lõika sibul õhukesteks rõngasteks, pane kaussi. Tõsta sibula peale lihatükid. Maitsesta soola ja pipraga. Vala peale äädik
Juhuu, me oleme jõudnud rabarberi ja hapukoore maale Uus-Meremaale. Nendest kahest asjast oleme vaat et kõige rohkemgi puudust tundnud (lisaks tumedale leivale) viimaste Lõuna-Ameerika kuude jooksul. Küll ma olin õnnelik, kui kuulsin, et need kaks asja siinmail olemas on. Meie praeguse Aucklandi perenaise Lizi aiast rabarbereid võttes ei pöördunudki ma retsepti jaoks tema poole, vaid hoopis kodumaistele netilehtedele. Leidsin kiire ja äärmiselt maitsva lahenduse perenaine.ee kodulehelt. Vaja läheb: 125 gr toasooja võid 4 spl suhkrut 1 muna 150 gr jahu Löö või suhkruga vahtu, lisa muna ja jahu, sõtku ühtlaseks ja suru ümmarguse võitatud koogivormi põhja ning külgedele. 500 gr rabarbereid (tükeldatud) 4 spl suhkrut Pane rabarbritükid taignale ja raputa peale suhkrut. 250 gr hapukoort 1 muna 2 spl suhkrut Löö muna suhkruga vahule, sega juurde hapukoor. Vala rabarberitele. Küpseta 180 kraadi juures 45 min.
Hirrrrmus kiire on pidevalt. Korraga on peas sadu erinevaid asju, millest igaüks nõuab oma aega ja energiat. Aga pole hullu, nii ongi elu põnev. Maitsvad road pole sealjuures jäänud ei valmistamata, pildistamata ega nautimata. Jagada pole aga tõesti ammu jõudnud, seda tuleb tunnistada. Püüan siis aegamööda asja parandada. Enne veel, kui ma oma Portugali-muljed üles tipitud saan, jagan sellisele kiirele ajale sobivat kiiret ja oi kui maitsvat retsepti. Õigemini kahte, mõlemad juustuga bruschetta omad - üks tomati confit ja mozzarellaga, teine värskete viigimarjade, mee ning camembert ´iga. Kõik on lihtsamast lihtsam ja valmib ka nagu niuhti, muidugi kui keegi vahepeal värsket saia, pehmet juustu, küpseid tomativiile ja magusaid viigimarju niisama pihta ei pane! Tomati confit (isu tuli peale nähes seda retsepti Culinaria France´i Korsika peatükis) 10 tihket küpset tomatit meresoola ja värskelt purustatud musta pipart peotäis värsket hakitud lehtpeterselli 4-6 küüslauguküünt (peeneks haki
Harva juhtub, et mõne salati nägemine tekitab minus isu seda kohe järgi proovida. Vahel siiski. Selles salatis on nii palju sooja värvikirevust, et püüdis pilku. Lähemal uurimisel selgus, et see sisaldab ka huvitavaid koostisosasid. Nii et mõeldud, tehtud. Algne idee pärineb ühest 2007.-nda aasta Food&Travel numbrist. Vaja läheb: 1 salatsigur ehk endiivia 1-2 keedetud punast peeti 1 väike punane sibul 1 suur verigreip 2 tl balsamiäädikat 3 tl oliiviõli pipart ja soola Lõika endiivia peenikesteks ribadeks. Fileeri greip kogudes mahla eraldi kaussi. Lõika peedid õhukesteks sektoriteks ja sibul imeõhukesteks rõngasteks. Pane greip, peet ja sibul endiiviale. Sega kaste lisades kogutud greibimahlale balsamiäädika ja oliiviõli. Maitsesta pipra ja soolaga. Vala salatile ja lase enne serveerimist veidi seista.
Kommentaarid
Sa oled endale uue muruniiduki hankinud? :))) Hea mõte, kui plaanis terve aasta ära olla ;)
K.
hästi nunnud on nad küll tõesti! eriti need pisikesed juurde tulevad ja saba liputavad! aga lisaks pos poolele muru "niitmise " osas, on ka "jääknähtusid", nii et heade inimeste uste kriipimine polegi kõige halvem mõte :)
oi, ma nii ootan juba te minekut, saaks mõnuga ka reisile minna ;)
K.
Mannikesele kiiret paranemist! (kukkus kuhugi?)
K.