Mango-toorjuustukook Rodrigo kokaraamaturiiulilt

Brasiilia on puuviljaparadiis. Ja mangod on juba ammu minu ühed lemmikumad troopilised viljad. Niisiis otsustasin otsida ühe hea mangokoogi retsepti. Võtsin selle ülesande käsile, kui peatusime uhkes Leblonis Rodrigo juures, kelle riiulilt leidsin palju kohalikule köögile pühendatud kokaraamatuid. Väiksed muudatused sisse ja siit ta tuleb. Praegune perenaine tahtis kindlasti retsepti, nii et suure tõenäosusega saab sellest koogist nüüd "Cuca de manga da Juta" :).
Vaja läheb:

200 gr maisiküpsiseid (võivad olla ka muud küpsised, nende maisiküpsiste maitse, mida kasutasin, ei erinenud meie omadest millegi poolest)
100 gr võid
2 spl suhkrut

390 gr kondenspiima
200 ml mangomahla
400 gr toorjuustu (mina kasutasin mascarponet)
5 muna

90 g suhkrut
240 ml mangomahla
1 küps mango või purk mangokonservi


Peenesta küpsised, sega või ja suhkruga ühtlaseks massiks. Vajuta lahtikäivasse vormi põhja ja külgedele.
Vala potti mangomahl ja kondenspiim. Keeda paksemaks. Vahusta munad eraldi kausis. Vala pidevalt mikserdades munadele juurde kondenspiimasegu. Mikserda paar minutit ja lisa toorjuust. Mikserda 10 min. Vala segu vormi. Küpseta 160 kraadi juures 40 min või kuni täidis on tahenenud. Lülita ahi välja ja jäta kook veel 30 minutiks sooja ahju.
Pane kook paariks tunniks külmkappi.
Keeda suhkrust ja mangomahlast siirupine vedelik. Jahuta vedelik maha. Lõika mango tükkideks ja nõruta. Kata kook mangotükkidega ja vala peale siirup. Serveeri!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
See kook paistab küll väga isuäratav- peab kindlasti järele proovima.

Mari
Juc ütles …
Aitähh, Mari. Proovi jah. Ma usun et sama kook on superhea ka nt virsikutega.
enetimm ütles …
Mangod, millest on kujunenud minu lemmikud, kuigi minu koju ei jõua need just otse puu otsast! Olen neid toorjuustu või jogurtiga söönud, aga see kook viib juba retsepti lugedes keele alla. Proovin kindlasti!
Juc ütles …
Rõõm kuulda, Killuke. Loodan väga, et maitseb.
Eva P. ütles …
Tere Juta! Otsisin mõni aeg tagasi head koogiretsepti mangodega ja tundub, et see on retsept, mis tuleb järele proovida!

Kas mangomahl on 100%-line mangomahl (mida Eestis vist saada pole)?
Juc ütles …
Oi, tere EVa. Anna andeks, etvarem ei vastanud. Mangomahl ei olnud ka siin 100%line. 6nneks on kvaliteetne pakimahl mango puhul t6eliselt maitsekas. Kas minu koogil v6ib hea 6nne puhul siis 6nnestuda ka perenaine.ee lehele sattuda? :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga