Tõeline Argentiina chimichurri
Kuna teil on seal tõsine grillihooaeg käsil, siis ei hakka ma siinkohal kirjutama talvistest Argentiina toitudest, nagu vürtsised supid või suitsulihaga läätsehautised. Kirjutan hoopis Argentiina grillipeo, parillada, asendamatust koostisosast - chimichurrist, millega maitsestatakse liha nii grillimise ajal, kui söömise kõrvale. Minu suureks üllatuseks, kasutavad argentiinlased selle tõelise chimichurri tegemiseks kuivatatud koostisosi, mitte värskeid. Ühe hea purgitäie jaoks läheb vaja:
Purgipõhjas on sutsuke chimichurrit, kõrvale keedetud manjokk ja grillitud veiseliha tüüpilisel puust parillataldrikul
Täida 1/3 purgist kuivatatud küüslauguhelveste, kuivatatud peterselli, kuivatatud tšillihelveste ja kuivatatud punega. Lisa 1/3 valge veini äädikat. Oota, kuni vedelik on kuivadesse maitsetaimedesse imbunud. Täida ülejäänud 1/3 purgist (oliivi)õliga. Sega läbi, maitsesta soolaga ja pane külmkappi grillipidu ootama! Muy rico (hisp k väga maitsev)!
Täida 1/3 purgist kuivatatud küüslauguhelveste, kuivatatud peterselli, kuivatatud tšillihelveste ja kuivatatud punega. Lisa 1/3 valge veini äädikat. Oota, kuni vedelik on kuivadesse maitsetaimedesse imbunud. Täida ülejäänud 1/3 purgist (oliivi)õliga. Sega läbi, maitsesta soolaga ja pane külmkappi grillipidu ootama! Muy rico (hisp k väga maitsev)!
Kommentaarid