Tõeline Argentiina chimichurri

Kuna teil on seal tõsine grillihooaeg käsil, siis ei hakka ma siinkohal kirjutama talvistest Argentiina toitudest, nagu vürtsised supid või suitsulihaga läätsehautised. Kirjutan hoopis Argentiina grillipeo, parillada, asendamatust koostisosast - chimichurrist, millega maitsestatakse liha nii grillimise ajal, kui söömise kõrvale. Minu suureks üllatuseks, kasutavad argentiinlased selle tõelise chimichurri tegemiseks kuivatatud koostisosi, mitte värskeid. Ühe hea purgitäie jaoks läheb vaja:
Purgipõhjas on sutsuke chimichurrit, kõrvale keedetud manjokk ja grillitud veiseliha tüüpilisel puust parillataldrikul

Täida 1/3 purgist kuivatatud küüslauguhelveste, kuivatatud peterselli, kuivatatud tšillihelveste ja kuivatatud punega. Lisa 1/3 valge veini äädikat. Oota, kuni vedelik on kuivadesse maitsetaimedesse imbunud. Täida ülejäänud 1/3 purgist (oliivi)õliga. Sega läbi, maitsesta soolaga ja pane külmkappi grillipidu ootama! Muy rico (hisp k väga maitsev)!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kõige mahlakam sealiha, retseptitu

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Tursk pidurüüs, mandariini ja Tai ürtidega

Kuidas me Aladdini muinasjuttu sattusime ehk lugusid Fezist Marokost

Cafe Truffest Vihula mõisani ehk maitsev suvi Eestimaal