Avokaado-kartulipüree, võis praetud küüslauguspinat ja cheddariga grillitud seened

Uhh, nüüd sai küll pikk ja lohisev pealkiri. Aga selline see roog sai, mis ma suurest rõõmust, et ise süüa teha saan, imelises Akaroas tulevase kokakooli ruumides, linnulaulu kuulates ja ühe silmaga sillerdavat lahte imetledes, valmistasin. Vabandan mitteklantsajakirjaliku foto pärast - kahjuks ei olnud meie väikses rannamajakeses fotostuudio võimalusi :). Vaja läheb:
6-7 kartulit
1 väike sibul
üks küps ja maitsev avokaado
1 sidrun
100 gr võid
suurem punt spinatit
1 küüslauguküüs
4 suurt seent
50 gr tugevamaitselist juustu
värsket peterselli
100 ml hapukoort
veidi piima
soola/pipart

Keeda kartulid ja sibul soolases vees pehmeks. Purusta, lisa 70 gr võid, kuum piim ja hapukoor. Sega kreemiseks. Lase veidi jahtuda. Püreesta avokaado, pigista kohe peale sidrunimahl, et avokaado oma rohelise värvi säilitaks. Sega avokaado kartulipüreesse. Prae võis spinatiribad hakitud küüslaugu ja väikse koguse sidrunikoortega. Maitsesta soolaga. Raputa seentele soola ja pipart, pane peale tükike võid ja küpseta grilli all 5 min. Lisa juust ja petersell ning aseta uuesti grilli alla, kuni juust sulanud on. Serveeri kohe ja kuumalt ja joo kõrvale jahedat valget veini!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
See võib nüüd küll maitsev olla, eriti meeldis mulle valge vein ja vaade merele. Aga mingit osa sellest roast proovin kindlasti. Tervitused kahupealt!
Juc ütles …
Valge vein ja vaade olid tõesti nagu vürts omaette. Soovitaksin proovida seeneosa, aga see ei lähe teie majapidamises kohe mitte :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco