Roheline köögiviljasupp maapähklipestoga
Pildi napsasingi ajakirjast, kuna minu supp sai valmis ja söödud pilkases pimeduses. Aga täpselt selline ta välja nägigi! :)
Algne retsept, millest minu idee pärines, oli 2009 a septembri Delicious ajakirjast ja seal nimetati supilisandit pistou´ks. Pistou on prantsuse vaste itaallaste pestole – segu basiilikust, küüslaugust ja oliiviõlist, aga sellesse oli retseptis lisatud ka piiniapähkleid (mida minuteada pistou tegelikult ei sisalda ja seega oleks võinud supilisandit nimetada lihtsalt pestoks). Nii ma siis tegingi, minu supp on pestoga! Mina olen aga piiniapähklite vastu allergiline ja kuna ma Tais juba olen, vahetasin need kohalike maapähklite vastu – sobis tõeliselt hästi. Vaja läheb:
1 spl oliiviõli
20 gr võid
1 suur kartul
1 keskmise suurusega sibul
750 ml kana- või köögiviljapuljongit
200 gr suhkurhernekaunu
100 gr herneid (võid kasutada külmutatuid)
2 väikest suvikõrvitsat
200 gr aedubasid
200 gr spargleid
Pistou jaoks:
2 küüslauguküünt
1 kl basiilikulehti
2 spl röstitud maapähkleid
3 spl oliiviõli
25 gr riivitud parmesani
Pesto jaoks purusta uhmris küüslauk, basiilik ja pähklid, kuni tekib ühtlane pasta. Sega sisse oliiviõli ja parmesan. Kata kaanega ja hoia kuni kasutamiseni külmikus. See peaks säilima kuni nädal aega, värv võib muutuda, aga maitse jääb samaks.
Supi tarvis kuumuta pannil oliiviõli ja või. Prae sibul klaasijaks. Vala sibul keevasse puljongisse, lisa ka kuubikuteks lõigatud kartul. Keeda umbes 10 minutit. Lisa ülejäänud koostisosad, maitsesta vajadusel soola ning pipraga ja lase madalal tulele umbes 10 minutit keeda, kuni köögiviljad on küpsed. Sega sisse 1 spl pestot. Serveeri supi kõrvale ülejäänud pesto.
Kommentaarid