Õitega murulauguvarred austerservikute ja krevettidega (Pad Dawk Goochai Gkoong Hed Hoi Nahnglom)
Tai turgudelt saab osta imeilusaid värskeid murulauguvarsi. Tegu ei ole päris sama asjaga, mis meie murulauk, kuigi ma usun, et see roog tuleb sama maitsev ja ilus välja ka meie kodumaise versiooniga. Siinkohal on tegu sellise asjaga nagu Allium tuberosum või ramosum, inglise keeles garlic chives või chinese chives, meile tõlgituna siis vast küüslaugu-murulauk. Selline nimi tuleb tema mahedast küüslaugumaitsest, mis tema kasutamise roogades eriti meeldivaks teeb. Selle retsepti leidsin ühe Tai proua blogist nimega Thai Food and Travel blog. Vaja läheb:
suur punt õitega murulauguvarsi
200 gr austerservikuid
300 gr krevette, kooritud ja seljalt sisse lõigatud
3 spl maapähkliõli
3-4 spl austrikastet
maitse järgi Tai kalakastet, ca 2-3 spl
Pese murulauguvarred ja lõika ca 5 cm pikkusteks tükkideks. Kuumuta pann hästi kuumaks (ideaalis wok), lisa õli ja oota, kuni ka see kuumaks läheb. Lisa krevetid ja sega pidevalt, kuni nad pealt roosaks hakkavad minema (praktiliselt kohe), lisa murulauguvarred ja prae veel hästi natuke, kuni nad on veidi pehmed. Lisa seened ja sega muuga kokku. Lisa piisavalt austrikastet, et kõik köögiviljad oleksid kergelt kaetud. Lisa soolakust kalakastmega. Prae veel kergelt läbi, kuni murulauk on küps, aga endiselt veidi krõmpsuv.
PS! Kõik see käib metsiku kiirusega, valmista kõik vajalik enne panni tulele panekut ette, muidu see roog välja ei tule!
suur punt õitega murulauguvarsi
200 gr austerservikuid
300 gr krevette, kooritud ja seljalt sisse lõigatud
3 spl maapähkliõli
3-4 spl austrikastet
maitse järgi Tai kalakastet, ca 2-3 spl
Pese murulauguvarred ja lõika ca 5 cm pikkusteks tükkideks. Kuumuta pann hästi kuumaks (ideaalis wok), lisa õli ja oota, kuni ka see kuumaks läheb. Lisa krevetid ja sega pidevalt, kuni nad pealt roosaks hakkavad minema (praktiliselt kohe), lisa murulauguvarred ja prae veel hästi natuke, kuni nad on veidi pehmed. Lisa seened ja sega muuga kokku. Lisa piisavalt austrikastet, et kõik köögiviljad oleksid kergelt kaetud. Lisa soolakust kalakastmega. Prae veel kergelt läbi, kuni murulauk on küps, aga endiselt veidi krõmpsuv.
PS! Kõik see käib metsiku kiirusega, valmista kõik vajalik enne panni tulele panekut ette, muidu see roog välja ei tule!
Kommentaarid
Ja Kahupea peaks hoopis mugullaugu kasvama panema :) Seemnemaailm pakub ka seemneid..