Taimaa Eesti pidude hitt - marineeritud grillkrevetid

Marineeritud krevetid, mille retsepti ma siin teiega sel korral jagan, on kuulunud meie või meie siinsete eestlastest sõprade lauale küll vist pea igal nädalal alates meie ühisest uusaastapeost Khao Takiabi rannal, mil neid esmaskordselt valmistasime. Vaja läheb värskeid krevette ja neid on siit Hua Hini turgudelt võimalik saada igas suuruses ja hinnas. Kõik, kes on proovinud, on neid armastanud ja retsepti küsinud. Nii et tundub, et oleks patt mitte seda rooga laiematele rahvahulkadelegi jagada. Vaja läheb:

1-2 kg krevette (peade-sabadega, koori ära, puhasta, jäta sabad külge)
3/4 kl laimist pigistatud mahla
1/4 kl oliiviõli
2 väikest tšillikauna (rohkem, kui soovite vürtsiseid krevette)
1/2 tl musta purustatud pipart
5 küüslauguküünt (hakitud)
1 spl mett
soola ja suhkrut niipalju, et soolasus, hapusus ning magusus tasakaalus oleksid

Sega marinaad kokku. Lase suhkrul-soolal sulada ja proovi, kas maitsed on tasakaalus. Kui vaja, maitsesta üle. Pane puhastatud krevetid puhtasse tervesse kilekotti ja vala marinaad peale. Sega krevetid kotis marinaadiga, nii et kõik saaksid sellega kokku. Sulge kott ja pane külmkappi vähemalt 6 tunniks.

Kui krevetid on marineeritud, grilli neid hetkeks kuumal grillil (kui nad liiga kauaks grillile jätta, saavad nad puised, arvesta, et laimimahl on pool küpsetamist juba ära teinud). Dipi magusasse tšillikastmesse ja naudi!

Kommentaarid

Liisi ütles …
Väga isuäratavad....kindlasti proovin ära.
Juc ütles …
Anna siis teada, Liisi, kuidas maitses!
Birgit ütles …
Mina kindlasti proovin neid teha millalgi lähipäevil. Mulle tuleb õde külla ja vaatasin juba Bosboruse äärsed kalamüügikohad üle, et värsket krevetti saab küll, ainuke mure on laimiga, millegipärast seda siin eriti ei müüda, ma ei tea, pole vist kohalik hooaeg neil :) Ühest "peenemast" poest leidsin siiski lõpuks.
Need on super, tahaks juba neid grillil näha... ahjaa, grilli peame ka veel muretsema :D
Juc ütles …
Birx, ma usun, et Türgi sidrunitega tuleb täpselt sama maitsev. Või tahad autentseid Tai krevette :)?
Birgit ütles …
Mõtlesin jah, et prooviks ikka laimiga, et saaks seda päris autentset varianti proovida ja veel grillimaiguselt, et siis on ikka nagu päris :) Eks edaspidi hakka igasuguseid modifikatsioone tulema :D
Juc ütles …
No väga lahe. Anna siis teada, kuidas publikule meeldis?
Anonüümne ütles …
Retsept on väga hea. Teen neid tavaliselt Prismast ostetud hiidkrevettidega. Kuna siin küpsetamisaega pole väga täpselt kirjeldatud siis lisaks omapoolse. Teen neid lahtisel grillil (sütega). Ajan grilli korralikult kuumaks (u. 225-250 kraadi). Krevetid lükkan puutikkude otsa (u. 5-6tk ühe pulga kohta). Grillin mõlemalt poolt 1min 20sek. Ehk siis 2min 40 sek kokku. Eks see võib sõltuvalt grillist erineda aga enamvähem peaks sobima kõigile. Head katsetamist!!!
Juc ütles …
Rõõm kuulda, et retsept hästi meeldib ja suur suur aitäh küpsetusaega lisamast. Sellest on järgnevatele lugejatele kindlasti kasu! Tervitades, Juta

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco