Imearmas Anna Edasi

Kunagi ammu-ammu, sellesama blogi alguspäevil, kui perega Tallinnasse kolisime, kirjutasin Gurmaani-Tallinna postitusi pealinnas saadud toiduelamustest. Siis jäi see asi kuidagi soiku. Ei saanud enam vist suuri elamusi väljas einestades. Põnevam oli ise kodus katsetada, nautida ja jagada.

Nüüd olen mõneks ajaks tagasi Tartus. Ei saa just öelda, et oleksin ülearu palju siinseid kohvikuid selle suve käigus külastada jõudnud. Ükskord sai einestatud MOKA-s, see oli päris huvitav. Külaskäik ammusesse lemmikusse Truffesse oli mõnes mõttes pettumus, sest risotto nime all pakuti seal keeduriisi köögiviljaga ja mangosmuutil puudus nii mango värv kui maitse (aga hirmsasti meeldis mulle sealne suur ja ilus pudelitäis jõhvikatega vett).

Kuna oleme kogu perega andunud Karlova-sõbrad, siis arutasime juba ammu, et tuleks ka sealne uus kohvik Anna Edasi üle vaadata. Täna jõudsime lõpuks ka kohale. Kuna käik oli ettekavatsemata, siis fotokat kaasas ei olnud ja seega tuleb lugu ilma pildita. Igatahes, üle pika aja sain kirjutamistvääriva elamuse.

Anna Edasi asub kunagise apteegi ruumides armsas vanas kivimajas. Sisustuseks on valitud kaunis mööbel ammustest aegadest, ka osad nõud on uuesti elule äratatud. Taustaks mängivad vanad vinüülid ja suurtest akendest hoovab sisse hulga valgust!

Menüü ei ole ülearu pikk, aga ega midagi puudu ka pole. Kohvik ju ikkagi. Kaks suppi ja kaks salatit, hulga soolaseid ja magusaid küpsetisi. Hinnad igati taskukohased - supid 35 eek (hiigelsuured portsud), väiksed küpsetised 10-12 eek, suuremad 20-25 eek. Suure klaasi külma piima või vaarikaga vee saab 8 eek eest.

Proovimegi ära tänased supid. Nii tomati-lihasupp kui kreemine seenesupp viivad keele alla. Kõrvale pakutakse kohapealküpsetatud musta leiba. Tõeliselt maitsev ja toekas lõunasöök!

Veel enne Luxemburgi minekut võtame vanaema ka kaasa ja lähme hommikukohvi ning kooke nautima!

Kommentaarid

Biancat ütles …
Huvitav huvitav! Kas see kohvik võiks asuda Tähe tänavas kunagise Kasekese kommipoe vastas, no peaaegu? Karlova, st Tolstoi tänav mu sünnipaik, Tähe tänavas võiks olla apteegi kohal see kohvik. Kui tulen, külastaks ka.
Juc ütles …
Just sealsamas ta asubki, vanades apteegi ruumides. Külasta kindlasti!
Unknown ütles …
Sai ka käidud ja nauditud. Väga mõnus koht,tundsin sellisest kohast Karlovas puudust.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco