Hurraa, hurraa -toidublogide TOP 10

Tõstkem klaasid, minul ja What a Wonderful World! blogil on suur au olla valitud 2010. aasta Eesti parimate toidublogide sekka. Valimise eestvedajaks oli Perenaine.ee kokandusportaal. Kõigest saab lähemalt lugeda siit. Lisaks Perenaine.ee perenaistele kuulusid žüriisse veel kodumaise toidubloginduse teerajaja Pille (Nami-Nami), Eesti suurima tiraažiga ajakirja Naisteleht kokandustoimetaja Triin Raestik ja kuni selle aasta alguseni Eesti suurimat kokandusportaali Toidutare vedanud Indrek Pärli. Auväärt žürii võttis otsustamisel arvesse viit kriteeriumit: retseptide kvaliteet, blogi põhjalikkust, fotode kvaliteeti, neutraalsust ja aktiivsust 2010. aastal.

2010. aasta on minu blogile olnud üsna keeruline aeg, kuna perenaine (ehk siis mina) on olnud pidevas elumuutustekeerises. Seetõttu pole ma saanud jagada nii palju, kui oleksin tahtnud. Küll olin ma teel teispool maakera, küll elasin küla peal, küll tegelesin ühe teise projektiga 35-kraadises suvekuumuses oma suvilas, küll kolisin Luxembourgi, küll elasin uude elu- ja töökohta sisse... Ja kõige selle pärast on mul veel eriliselt hea meel, et mind ka seekord Top 10-sse valiti (2009. aastal valis Perenaine.ee samuti parimaid, sellest saab lähemalt lugeda siin).





Täpsemalt jagan siis seekord 7.-8. kohta oma suure lemmiku Liina ning tema blogi Aglio e Olio´ga. Ja kõik teised valitud on samuti ka minu vaieldamatud lemmikud:
1. Mari-Liis ja tema Siit nurgast ja sealt nurgast
2. Aet ja tema Aet köögis
3.-4. Tuuli ja tema Ise tehtud. Hästi tehtud ning Dagris ja tema Sööme silmadega
5.-6. Elis ja tema Elis köögis ning Piret ja tema Puhas rõõm
7.-8. siis mina ja mu What a Wonderful World! ning Liina ja tema Aglio e Olio
9.-10. Liis ja tema Liisi blogi ning Merit ja tema Heatoit
Väga hea meel on mul ka selle üle, et eraldi märgiti ära Tiguteek, Tassike ning Pisike ja Pisut Segi, sest kuulun ka nende kolme suurte austajate hulka!

Nii et üks ütlemata tore valik! Annab ainult uut indu juurde! Tuleb tunnistada, et ma olen lausa jaburalt rõõmus selle äramärkimise eest! Aitäh žüriile ja Perenaine.ee-le!

Kahjuks pole mul senimaani ikka veel olnud võimalust oma toredate kaasblogijatega reaalses elus kohtuda. Kogu see omavaheline kokkusaamine läks aktiivsemaks just siis, kui mina Eestimaa tolmu taas jalgadelt pühkisin. Loodetavasti jätkuvad kõik need toredad üritused ka siis, kui mina ühel hetkel jälle Eestimaal tagasi olen!

Kommentaarid

Eva P. ütles …
Siinsete ridade vahelt tuleb kaasa siirast rõõmu! Õnnesoovid ka meie poolt ja jääme põnevaid uusi retsepte ootama :)
Marju ütles …
Palju õnne, Juc! Siinse blogi lood on nii mõnusad ja värvilised (nii toidu kui ka üldises mõttes) ning alati kaunistatud suurepärase fotoga! Jaksu edaspidiseks ja palju-palju seiklusi, millest ka siin blogis kirjutada. Ootan põnevusega ;)
Merit ütles …
Palju õnne Juc! Ja mis seal salata, olen ka ise ootamatu aupaiste üle väga rõõmus:) PS: panin just blogisse ühe Malaisia veiseliharoa üles (Rendang) - kuna mulle tundub, et oled Mailaisia köögiga rohkem sina peal, siis äkki öelda, kas seda ka tegelikult Malaisias pakutakse;)
Juc ütles …
Eva, aitäh ja muide, Sul on jumala õigus. Ise ka imestan, et ma just nii hirmsasti rõõmustan :). Nagu väike laps!
Marju, suured tänud Sulle kiituse eest.
Merit, suur aitäh ja palju õnne vastu! :) Isuäratav rendang Sul. See on Malaisias väga levinud roog, eriti just aasta suurima söömapeo Hari Raya ajal. Kõrvale pakutakse tavaliselt bambuse sees küpsetatud riisiseibe, lemangi. Aga ka tavalist riisi, nagu sul! Rendang on kolmest karrisarnaste roogade klassist kõige kuivem, esimene on vesine - karrid, teine on kreemine - gulaid ja kolmas ongi üsna kuiv (mitte halvas mõttes) ehk rendangid. Kui sul peaks olema käepärast oktoobri Oma Maitset, siis seal ma kirjutasin paari sõnaga sellest! :)
Mari-Liis ütles …
Õnnitlused, Juc! Siin sinu juures külas käies tajud alati rõõmu elust ja tõelist kosmopoliitsust. Nagu värske tuuleõhk, mis paneb konnatiigi kergelt lainetama:)
Mis päriselus kohtumisse puutub, siis kõik märgid näitavad, et me Peastpehmega väisame märtsi viimastel päevadel põgusalt Brüsselit. Kui viitsiksid väikese teekonna ette võtta...;)
Juc ütles …
Mari-Liis, sellise kauni sõnakasutuse ja palju muu pärast oledki Sa oma võidu kuhjaga ära teeninud. Nii ilusti ütlesid, et mul tuleb kohe pisar silma! Pagana isuäratav on mõte SInu ja Liinaga siin Euroopa südames kohtuda ja kulinaarida väheke. Viimane kord läks mul Brüsseliga veidi untsu :), need moules´d seal Raekoja juures :). Teeks uuesti ja paremini. Andke siis teada, kui täpselmalt teate.
Tuuli ütles …
Õnnesoovid! Pean tunnistama, et sinu blogi paigutub minu isikliku eelistuse järgi kohe kindlasti ka blogide esiritta. Just selle uudsuse, põnevuse ja piiriülese gastronoomia tõttu.
Tunneme puudust, et meie blogardite jõuk sind seni päris elus kohanud ei ole. Ja proovime esimesel võimalusel vea parandada :)
Juc ütles …
Suur aitäh kiidusõnade eest, Tuuli. Nii tore on kuulda (lugeda), et minu blogi põnevust ja uudsust suudab luua. Püüan ka edaspidi lippu üleval hoida. Kokku peame tingimata saama, ma olen juba täitsa kade kõigi teie ühiste ürituste pärast :). Ärge siis suvel päris ära kaduge, ma plaanin pika puhkuse Eestis veeta!
Eva ja CO ütles …
Nii äge, nii äge, nii äge! Palju õnne! Jube kift ikka, et kuigi sa sahmisid 2010 aastal sajal rindel ja päris 100% ei olnud aega blogile pühenduda, siis ikkagi auhinnalise koha võitsid! Super tulemus! Ma olen nii uhke, et mul selline sõsar väikeneee on ;)
Ja äramärkimist vajavad veel tänase loo imelised pildid! Sama ilusad ja värvikad, kui uudis ise!

Palju kallistusi,
Eva-U
Juc ütles …
Aitääh, aitäääh, aitääääh, Evake. Nii armas, et minu üle uhke saad olla, suur õeke! :) Aitäh ka fotokiituse eest, need kõik puha eksootilised road - Tai riisiviski Sang Somi kokteil värske apelsini ja mango mahlaga, siis malaisiapärane kurkumikala sidrunheinaga ja siis veel tšiili kaste chancho en piedra!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga