Kanasalat, mis maitseb Vietnami moodi

See on üks igavesti kosmopoliitne salat. Ma mõtlen just seda, kuidas ta minuni jõudis – minu eestlasest õde, kes elab Londonis, saatis selle mulle Luksemburgi ja maitseb see hoopistükkis Vietnami moodi. Tänapäeval on see kõik nii lihtne, vanasti oleks tegu tõelise eksootikaga olnud! Salat on värskusest pungil ja mõnusalt kerge. Just sobilik kevadeks ja praeguseks paastuajaks. Meeldib isegi neile, kes muidu kanafileed igavaks peavad, sest maitseterohke kaste teeb kanaga imesid ja muudab ta mõnusalt mahlaseks.

DSC_0067 copy

Vaja läheb:

2tk grillitud või ahjus küpsetatud kanafileed, parajateks tükkideks lõigatult
1tk suur toores porgand, peenteks ribadeks lõigutult
1 tk šalottsibul, õhukeselt viilutatud
1/2tk värske kurk, peenteks ribadeks lõigutult
1 peotäis värsket münti, hakitult
1 peotäis värsket koriandrit, hakitult

Kastme jaoks:
1,5 laimist pigistatud mahl
1,5 spl kalakastet
1 spl pehmet pruuni suhkrut
Soovi korral pisut tšillihelbeid

DSC_0011

Pane salati komponendid kaussi.
Sega kastme jaoks vajaminevad ained kokku. Sega kuni suhkur on sulanud.
Vala kaste salatile ja sega hoolikalt.

Kommentaarid

Ragne ütles …
Väga isuäratav, kusjuures, mul on viimasel ajal pidevalt isu millegi maitsva salati järele, kevad vist on saabumas?:)
Juc ütles …
Aitäh, Ragne. Sama siin, kui talvel tundsin, et igaks lõunaks on tingimata midagi sooja vaja, siis nüüd lähevad salatid suurepäraselt peale! Saadan teile sinna veidi siinset kevadet!
Eva ja CO ütles …
Hei Juc! Naljakas tõesti, millise huvitava tee kaudu see retsept sinuni jõudis. Ja veel naljakam, et mina leidsin selle ühest kellegi poolt metroosse maha jäetud ajakirjast :) Aga maitsev on see salat küll ja niii värske! Pildid on võrratult kaunid ja isuäratavad. Proovin täna seda sinu BBQ kana (kintsud juba marinaadis) ja kui sealt peaks midagi üle jääma, siis teen ka seda salatit :)

Päikselised tervitused!
Eva-U
Anonüümne ütles …
Kuna sinu armas õde on ka minu väga hea tuttav, siis minu menüüs on sel salatil juba kindel koht. Väga maitsev. Aga minu salat nii ilus välja ei näinud. Kahupea
Juc ütles …
Õige jah, Eva, see metroolugu ka veel. Aitäh pilte kiitmast, eks modell oli ka ilus :). Aga suvehooajaks kuluvad sellised kerged retseptid nii ära, nii et aitäh veelkord Sullegi!
Kahupea, Sa oled jah palju käbedam kui mina kõige katsetamisel, mul võtab ikka aega kõik :). Aga tore, et ka Sulle hästi meeldis. Kiiret kevade tulekut teile sinna kodumaale!
Gaili ütles …
See kastmeretsept oli mul siit tõeliselt hea leid :) Sobib väga erinevatele kanasalatitele (nagu ma praeguseks juba katsetada olen jõudnud)...
Juc ütles …
Gaili, seda on küll rõõm kuulda, et nii universaalse kastme siit leidsid. Annan kiituse oma õele edasi! :) Sulle head salatihooaega!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco