Keeks mee ja rabarberitega

Jätkame siis jälle rabarberilainel. Tuleb seda toredat aega ju maksimaalselt ära kasutada, kui see imeilus hapu õnnistus meil värskena poelettidel ja tagaaias on. Sirvisin ükspäev kodus toiduajakirju ja mulle hakkas silma ilus kollane keeks, iga viilu kaunistamas kaunis viigimarja läbilõige. Ja siis välgatas läbi mu pea, et tegelikult oleks tulemus kindlasti sama ilus ning ma arvan, et veel maitsvamgi, kui kasutaksin keeksi sees punaseid koorimata rabarbreid, ilma tükkideks lõikamata, vaid piki tervet keeksi vormi laotult. Mõeldud tehtud ja mu oletus pidas paika, tulemusi oli nii ilus kui ka maitsev. Mahlane pealekauba.


DSC_0020 copy

Vaja läheb:
2 rabarberivart
2-3 spl pruuni suhkrut
2 spl mett
230 gr jahu
3 muna
125 gr suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
120 gr võid

Lõika rabarberid oma keeksivormi pikkusteks juppideks. Sega nad pruuni suhkruga ja pane pannile. Kuumuta ja sega/keera ettevaatlikult nii, et suhkur kõrbema ei lähe ja rabarberid katki ei lähe. Paarist minutist piisab, eesmärk on rabarberikoort veidi pehmendada, mahlad kiiremini liikuma saada ja veidi karamellist pruuni suhkru maitset rabarberitele anda.
Kuumuta ahi 180 kraadini ja valmista ette keeksivormi (kas küpsetuspaberiga või siis võitamise-jahuga katmise abil).
Sega toasoe või suhkruga. Sega ükshaaval lisaes juurde munad, seejärel sõelutud jahu, küpsetuspulber ja mesi. Vala pool taignast vormi, tõsta keskele rabarberid, lisa ülejäänud tainas. Küpseta umbes 35 minutit või seni, kuni tikuga katsudes tikk kuivaks jääb. Lase veidi jahtuda, raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri!

Kommentaarid

Ragne ütles …
oi kui isuäratav. Mul on kusjuures viimasel ajal väga tihti isu sellise tõeliselt hea keeksi järele. Kohvi kõrvale lausa asendamatu kaaslane;)
Juc ütles …
Aitäh Ragne. Selles on sul küll õigus, et keeks on kohvile hea kaaslane. Hea, et alati käepärast pole, muidu oleksin maakera :).
Anonüümne ütles …
Juta, sa oled ingel! Mul on viimasel ajal kogu aeg rabarberid külmkapis, sest Robert arvab, et tal on nende järgi suur isu ja palub neid ikka ja jälle osta. Ma siis ostan ka, sest ei taha lapsele ju vitamiini keelata. Tegelikult sööb Robi ainult ühe varre ära, nii et ülejäänud tõmbuvad kapis lihtsalt krimpsu.
Katsetasin keeksi kohe ära! Maru hea sai! Ainuke asi, et mul küpses isegi veidi üle tunni ja viimaseks pooleks tunniks pidin fooliumi keeksi peale panema, sest kippus liiga pruuniks minema.

Keeksilõhaliste tervitustega,
Eva-U
Juc ütles …
Nii ilusti ütlesid, et olen ingel. Aitäh! Küll on kerge ingliks saada, tuleb ainult keeksi küpsetada ja retsept üles riputada :). Huvitav, et nii kaua küpses, tundub, et meie ahjud ongi väga erinevad, sest samad koogid küpsevad sul alati palju kauem. Tervitused ka teile, päikselised!
Anonüümne ütles …
Oi kui ahvatlev ! Tuleb aiatööde kõrvalt paar tundi näpistada ja tegema hakata.
Juc ütles …
Anonüümne, just just. Mõtle, kui ilus siis seda keeksi oma aiailu keskel nautida on! :)
Anonüümne ütles …
Sul on väga head retseptid:)Olen siit juba mitu retsepti katsetanud ning ka välja printinud endale, et saaks teinekordki teha.Retseptid on justkui minu maitsele:)Nädalavahetusel siis sinu retsepti järgi banaanikooki tegema.
Juc ütles …
Suur aitäh Sulle, Anonüümne. Nii tore, et mitmeid enda maitsele sobivaid retsepte siit leidnud oled! Loodan, et ka banaanikook tuleb maitsev!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga