Vürtsine läätsesupp kikerhernestega

Ongi jälle jõuluaeg käes. Jõulud on minu jaoks muuhulgas vürtside ja tsitruste aeg. Nii et lähiajal leiab siit nii mõndagi jõuluhõngulist, pidulikku, vürtside järele lõhnavat, tsitruselist... aga samas mitte päris traditsioonilist, vähemalt mitte eestimaiselt traditsioonilist. Talvise vürtsiteema sissejuhatuseks aga hoopis üks vürtsine supp läätsedest ja kikerhernestest. Suurepärane külmarohuks, suusarajal või uisuväljakul kaotatud jõu taastamiseks või siis hoopis peale suurt pidu keha ning vaimu kosutamiseks. Lihtne teha pealekauba, see omadus tuleb toidule mu meelest igal aastaajal ainult kasuks. Eriti aga vast kiirel aastalõpu- ning jõuluaskelduste ajal!

DSC_0466

Vaja läheb:
2 tl vürtsköömneid
maitse järgi tšillihelbeid
1 spl oliiviõli
140 g punaseid läätsesid
1 peeneks hakitud sibul
850 ml köögivilja puljongit
400 g purustatud tomateid
200 g purk kikerherneid (loputatud ja kurnatud) või leota ning keeda ise kuivatatutest
peotäis värsket koriandrit
4 spl hapukoort või paksu Kreeka jogurtit
vajadusel soola

Tee nii:
Kuumuta kuival pannil vürtsköömneid ja tšillihelbeid, kuni need hakkavad praksuma. Lisa oliiviõli ja hakitud sibul. Sega ning prae mõned minutid. Lisa läätsed, puljong ning tomatid. Sega uuesti läbi ning keeda madalal kuumusel umbes 15 minutit kuni läätsed on pehmed. Püreesta suppi kergelt saumikseri või köögikombaini abil. Lisa kikerherned ja kuumuta supp uuesti üles. Maitsesta vajadusel soolaga, puista peale värsket koriandrit ning serveeri hapukoore või Kreeka jogurtiga.
/Idee: BBCGoodFood/

Kommentaarid

Eva P. ütles …
See on täielik hiigelsupp!!!
Juc ütles …
Eva, mida tähendab hiigelsupp? :)
Eva ja CO ütles …
Ilus ja isuäratav! Kas on mingi põhjus, miks köögiviljapuljongit peab olema just täpselt 859 ml? Mul on tunne, et lülitan selle supi oma järgmise nädala menüüsse. Sinna kõrvale sobiks hästi minu uus lemmik panni peal küpsetatud ürdisai :)

Tervitaaaaan,
Eva-U
Ragne ütles …
See supp tõmbas minu tähelepanu sellel pildil nüüd küll:)
Eva P. ütles …
Pildilt paistab nagu oleks hiigelsuur supp!
Juc ütles …
No see see eesmärk oligi, Ragne! :)
Eva P, tegin nüüd veidi väiksemaks pildi :). Tegelt ei ole hiigelsuur supp, on hoopis hiigelhea supp!
Frieda ütles …
See on kindlasti väga hea. Sobival hetkel saab järele proovitud. Hämmastaval kombel on isegi kõik ained kohe kodus võtta.
Juc ütles …
Frieda, see on tõesti selline supp, mille koostisosad võivad koguaeg tagavaraks kapis olemas olla. Välja arvatud värske koriander muidugi, aga ilma selleta on supp samuti väga maitsev!
Eva ja CO ütles …
Selle supiga oli naljakas lugu. Hakkasin seda mitu korda tegema ja iga kord avastasin, et olin mingi komponendi ostmata unustanud. Kõigepealt ei olnud kikerherneid ja siis olin unustanud tomatid. Alles kolmandal katsel õnnestus kõik vajalik kraam korraga kokku osta. Naljakas, sest tegelikult ei olegi ju neid koostisosi teab, kui palju :) Kaua tehtud kaunikene võiks aga tulemuse kohta öelda küll! Mõnus, lihtne ja hea! Kõrvale hammustamiseks tegin veel navajo flatbread'i nime kandvaid pannisaiu, mis sobisid selle supiga superhästi!

Palju päikselisi tervitusi,
Eva-U
Juc ütles …
Eva, tore, et lõpuks tehtud said! Ja et meeldis ka. See on jah selline hea kiire supp, aga mitte midagi eriti peent. Paras argiõhtu supp. Kujutan hästi ett, et need Sinu värsked Navajo leivad sobisid suurepäraselt.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga