Enne rabarbriuputust üks Tai laab

Ma olen viimasel ajal kilode viisi rabarbereid erinevateks magusroogadeks küpsetanud. Kunagi, varsti-varsti, kavatsen ma teile kõigest sellest ka kirjutada. Või no võibolla mitte päris kõigest, sest rabarbriga valge šokolaadi mousse´i, rabarbri tarte tatini, rabarbri syllabubi ja rabarbri clafoutis kõrval keetsin ka veidi rabarbri moosi ja valmistasin ühe juba eelmisel aastal lemmikuks saanud kreemise koogi. Aga seda kõike peab veidi veel ootama, sest ma lubasin oma eelmises postituses, et seekord panen siia üles Tai hakklihasalati ehk laabi, mida ma Lusika saates külas käies valmistasin!

Thai laab

Laab on soe ja vürtsine Tai salat, mida tehakse alati hakklihast, olgu see siis kana, veise või sea hakkliha. Minu meelest täiesti geniaalne viis teha tavalisest hakklihast midagi täiesti erilist.

Vaja läheb:
500 g sea hakkliha
3 küüslaugu küünt
1 suurem šalottsibul
Maitse järgi värsket tšillit
1-2 laimi mahl + lisa serveerimiseks
3-4 spl kalakastet
1-2 tl (palmi) suhkrut
2 tl (Sriracha) tšillikastet + lisa serveerimiseks
Peotäis värsket koriandrit
Peotäis värkset münti
Peotäis värsket rohelist sibulat
Maitse järgi musta pipart
Peotäis tärkliserohket riisi (kleepuvat, sushi või risotto riisi – seda saaks röstida ja pärast uhmerdada), selle puudumisel peotäis maapähkleid
Salatilehti serveerimiseks
DSC_0183
 
Tee nii:
Haki küüslauk, tšilli ja šalottsibulad peenikeseks. Sega kokku hakkliha, küüslauk, šalottsibul ja tšilli. Rösti kuumal kuival pannil riisiterad kuldseks ning uhmerda need peeneks teraliseks jahuks. Kui kasutad maapähkleid, siis haki need peenemaks. Sega väikses kausis kokku kalakaste, laimimahl, sriracha kaste ja suhkur. Maitse, kas soolane, hapu, magus ja vürtsine on tasakaalus. Kui vaja, siis maitsesta üle. Prae kuumal kuival panil hakkliha ilusti pruuniks. Tõsta hakkliha pannilt ja sega juurde kaste. Lase mõned minutid jahtuda ja sega salatisse kõik värsked hakitud maitsetaimed. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Puista üle röstitud riisijahu või maapähklitega. Serveeri salatilehtedel laimisektorite ja Sriracha kastmega.

 DSC_0177

Kommentaarid

Ülle ütles …
Mõnus salat, kui saab juba päikese käes kasvanud ürte, siis kohe eriti mõnus!
Lisaks ei saa kilkamata jätta, et eile kaksasin aiast esimesed rabarberivarred ja pistsin koogi sisse, nii et rabarberihooaeg algab ometi ka siin Eestis:).
Juc ütles …
Ülle, oma aiast võetud ürtidega on muidugi ka sel salatil veel eriti hea mekk, ma usun! SIis võiks juba hakkliha ka näiteks kergelt grillitud ja õhukesteks viiludeks lõigatud veiseliha vastu vahetada! Poleks üldse mingit panniga pliidi ääres möllamist. Palju õnne ka esimeste rabarbrivarte puhul, siis ongi õige aeg oma rabarbripostitustega alustada! :)
Eva P. ütles …
Väga tore, et rabarbriteemaline uputus edasi lükkus, meil siin pole see hooaeg veel õieti alanudki!
Juc ütles …
No just, Eva P, Ülle postitusest tundub, et varsti ongi täpselt paras aeg hakata rabarberitest jahuma :)
Eva ja CO ütles …
See retsept jäi juba Lusika saatest meelde mõlkuma. Kõige rohkem just selle väga harjumatu riisi röstimise ja pärastise uhmerdamise pärast. Nii hea, et nüüd retsepti üles panid.
Ma pean ikka jälle fotosid ka kiitma. See pilt, millel kolm kausikest reas ja kaks laimiviilakat kõrval, tuleks lausa lõuendile printida ja köögi seina kaunistama panna. See on kuidagi nii ilus, puhas ja isuäratav!

Jään põnevusega rabarberiretsepte ootama!
Eva-U
Anonüümne ütles …
Kindlasti läheb laab tegemisele, aga pean minema münti korjama, poest oleks tobe osta, kui kusagilt niisama saab.
Minu pärast võiksid rabarberid juba startida, aga sinu aias on veel pisut väiksed.
Rõõmsat kokkamist! Kahupea
Juc ütles …
Eva, aitäh taaskord fotosid kiitmast. Väga vahva oleks Su köögiseinalt omatehtud pilti vaadata :).
Kahupea, nii tore, et mündid ja ramarberid juba omastkäest võtta. Tundub tõesti, et siis võib otsa nende rabarberitega lahti teha!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga