Suvine maasika carpaccio

DSC_1577
Täielik maasikasuvi ongi kätte jõudnud. Nüüd tuleb blogidesse maasikatoite uksest ja aknast ja nii ka siin. Eelmisel korral sai balsamico-marinaadis maasikaid grillitud, seekord valmib imelihtne maasika-carpaccio balsamico-siirupi ja väikeste basiilikulehtedega. Palsamiäädikas ja maasikas on lihtsalt selline võrratu kooslus, mis ei pea kindlasti saama vaid üks kord suve jooksul siin blogis esindatud. Tegu on tõeliselt lihtsa, kiire ja ilusa suvetoiduga, mis sobib hästi ühele päikselisele suvepeo lauale imeliselt.

DSC_1586

Vaja läheb (4-le):
400 g maasikaid
3 spl palsamiäädikat (ehk balsamicot)
1 spl tuhksuhkrut
3 väikeste lehtedega basiiliku oksa

DSC_1554 DSC_1560

Tee nii:
Sega potis kokku palsamiäädikas, suhkur ja 3 spl vett. Aja segu keema, keera kuumus madalaks ja lase veel 2 minutit vaikselt podiseda. Pese maasikad ja lõika need terava noaga õhukesteks viiludeks. Aseta maasikaviilud ühe kihina taldrikule ja tilguta igale viilule paar tilka palsamiäädika siirupit. Puista taldrikutele väikseid basiiliku lehti ja tõsta salat 10 minutiks külmkappi enne serveerimist. Nii lihtne see ongi!
  DSC_1545

Ilm ei ole meil just maailma parim ja see on minu poolt nüüd üks eriti optimistlik arvamus. Eelmiste troopiliste suvedega sai juba ära harjutud, nüüd ei jõua ära imestada, et kuhu see päris suvi siis nüüd jäänud on. Öösiti on sooja endiselt alla 10 kraadi ja soojustamata suvilas elades tähendab see tõelist igaöist karastumist. Aga ma ei kurda, äkki püsime niimoodi külmkapis aega veetes kaua noored :). Vahel on saanud siiski ka päris suve tunnet nautida. Lisan mõned sellistel hetkedel klõpsatud pildid. Siis on neid vaadates vahel hea suvetunnet tekitada endale, kui ka väljas valitsev olukord pigem sügist meenutab!

DSC_1589 DSC_1615 DSC_1633 DSC_1600 DSC_1707 DSC_1677

Laupäeval valmistasin ka ühe kiire suvise pavlova maasikaliblikatega. Tegelikult ei olnud mul üldse plaan pavlovat teha, vaid hoopis katsetada neid Pinterestis nähtud ilusaid punaseid maasikaliblikaid ja kasutada viimaseid rabarberivarsi, et neist seda Silja maitsvat rabarberivõiet teha ja see kuskil väärikalt ära kasutada. Üks ilus eelmise suve Delicious ajakirjast nähtud Nigella Lawsoni šokolaadipavlova retsept oli proovimata ja nii sai kõik 3 asja korraga ära lahendatud. Pavlovaid on sel suvel blogides juba üksjagu olnud, nii et retsepti ma seekord ei lisagi. Lihtsalt veidi liblikaid teile sellesse suvesse!

 DSC_1747 DSC_1562

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Oh õnne! Mina olen seda kõike omasilmaga näinud. Nii ilusad pildid - originaal oli veel kaunim!
Kahupea
Eva ja CO ütles …
Ah, millised kaunid suvised pildid! Minu lemmikud olid muidugi kaunis Mann ja tema vahvad varbad ja siis see rukkililledega vaas! See foto oli kuidagi üdini hea :)
Eestimaine maasikate möll on kadestamisväärne. Retsept läheb kindlasti katsetamisele!

Loeme päevi, mil näeme! 10 ongi vaid jäänud!
Eva-U
Silja Luide ütles …
Tõeliselt ilusad suvised pildid:) Ja Teie blond printsess läheb ka iga päevaga aina kaunimaks!

Nigella pavlova paistab tõeliselt ahvatlev, niiet kui Sul millalgi jälle rohkem aega on, siis kindlasti tasub selle koogi retsepti blogis jagada. Mina olen küll väga sage pavlova-küpsetaja, aga šokolaadi oma ei olegi veel proovinud teha:)

Ja muidugi suur rõõm on lugeda, et mu rabarberikreem meeldis:):):)

Ilusat päikselist suve jätku ja ehk veel trehvame enne, kui Lux-i tagasi kihutate!:)
Juc ütles …
Kahupea, suur aitäh! Sinuga koos oli seda ilu veel eriti tore teha, teeme teinekordki, eksju?!
Eva, aitäh ka Sulle pilte kiitmast. Ega Manni varvaste pilt muidu nii ilus poleks tulnud, kui kallis tädi poleks Londonist nii peeneid plätusid saatnud :). Elva aias peesitava Manni pilt meeldib mulle ka väga ja need lilled on Elva elutoa laua pealt, nii et ongi just üdini head lilled! :) Õnneks saite teie ka juba maasikamöllust seal osa, aga jah, praegu saab tõeliselt magusatest maasikatest isu täis süüa, nii tore. Carpaccio proovi ka ära, see on nii lihtne, et tasub proovida :). Juhuuu, varsti juba näemmeee!
Silja, aitäh Sullegi :). Ütlen meie blondie´le Su ilusad sõnad edasi, ta on kindlasti väga liigutatud! Mulle endale meeldib see šokolaaditriipudega pavlova rohkem, mida siin kunagi veriapelsioniga tegin ja jagasin, rohkem, aga Nigella retsepti võin siiski jagada: 6 muna, 300 g suhkrut, 3 spl kakaod, 1 spl balsamicot v punase veini äädikat, 50 g tumedat šokolaadi. Tegemine on nagu ikka, lihtsalt vahustamise lõpus folditakse sisse ka riivitud šokolaad. Rabarberikreem meeldis tõesti väga, kindlasti kasutan ka tulevikus dessertides. Loodan ka, et õnnestub kohtuda veel, kuigi see on lausa uskumatu, kuidas blodijate suvi on nii tihedalt täis pikitud üritusi-tegemisi, et midagi kokku leppida on pea võimatu. Igatahes anna aga märku, kui oled Tartus ja veidi aega tekib!
H ütles …
Vaimustavad retseptid :) Proovisin täna balsamiäädikast ja suhkrust ja veest seda siirupit keeta, aga venivaks siirupiks seda ei saanudki - huvitav miks ..
Juc ütles …
H, aitäh Sulle pilte kiitmast. Kas kasutasid siirupis poest ostetud valmis tuhksuhkrut või tavalist suhkrut? Kui retsepti järgi tuhksuhkrut, milles on ka veidi tärklist sees, siis oskan öelda vaid, et kauem keeta ja enne maasikatele valamist natuke seista lasta. Loodan, et järgmisel korral õnnestub!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga