Lõhe-nori rull, wakame salat ja uue aasta uued tuuled
Ilusat 2013. aastat teile kõigile!
Ma ei ole maa alla vajunud ega ka kuhugi kadunud. Nagu ikka, on minu pika ja pideva vaikimise põhjuseks olnud eriti kiired ajad. Kiired ajad tähendavad aga seda, et midagi suuremat on teoksil ja nii on lood ka sel korral. Meie nimelt kasutasime jõuluaega kasulikult ära ja kolisime oma väikse pere tagasi kodumaale, Eestisse. Seega jäävad Luksemburg ja Prantsusmaa lähiajal minu postitustest pisut kõrvale. Põnevad maitsed, retseptid ja elamused ei jää aga kuhugi, nii et neid otsima tasub siia ikka tulla. Olete kõik endiselt rohkem kui teretulnud!
Ja et mu jutt pelga lubadusena ei tunduks, siis jagan oma jutu illustreerimiseks täna kohe kahte retsepti. Mõlemad on imelihtsad valmistada, viivad keele alla ja toovad teie toidulauale tõelist Jaapani hõngu. Niisiis, lõhe-nori rullid ja selle kõrvale wakame salat (Ume ploomiga) seesamiseemnetega!
Lõhe-nori rullide jaoks läheb vaja:
*ca 400-500 g lõhefileed
*4 nori lehte
*1 spl wasabi pastat
*4 spl sojakastet
Tee nii:
Eemalda ettevaatlikult lõhe nahk. Lõika filee ca 4cm laiusteks piklikeks viiludeks. Pintselda lõhetükid igast küljest sojakastmega. Aseta lõhe wasabilehe äärde ja rulli nagu sushit, norileht tihedalt kalatüki ümber. Kui kogu kalatükk on noriga ümbritsetud, siis lõika kääridega ülejäänud norileht ära. Kinnita noriäär lõherulli külge õhukese wasabipasta triibuga. Keera rull toidukilesse ja pane ca 5 minutiks külmkappi. Tee nii kõigi lõhetükkidega.
Kuumuta pannil ca 0,5 cm paksune kiht toiduõli. Prae lõherulle igast küljest mõned minutid ja tõsta need siis ettevaatlikult köögipaberile nõrguma. Lõika hästi terava noaga ca 1,5-2 cm paksused viilud ja serveeri wakame salatiga.
Wakame salati jaoks läheb vaja:
*ca 20 g kuivatatud wakamet
*2 spl sojakastet
*2 spl riisiäädikat
*1/4tl seesamiõli
*suts tšillit
*1 tl suhkrut
*2 spl Ume ploomiga seesamiseemneid
Tee nii:
vala vetikatele keev vesi ja leota neid ca 5 minutit (kui Su wakame pakendil on valmistamise juhend veidi erinev, siis järgi seda). Kurna vetikad, suru üleliigne vesi välja ja kuivata kergelt köögipaberiga. Haki vetikad peenemaks. Sega kokku sojakaste, riisiäädikas, seesamiõli, tšilli ja suhkur. Vala kaste vetikatele ja sega läbi. Sega juurde seesamiseemned ja serveeri lõhe-nori rullide kõrvale!
Kommentaarid
Aga tore uudis kolimise kohta, Kaido juba kommis, et nägi Sind... :P:P:P
Kas lähete tagasi Lux-i peale paari a v on päris finito?
Nüüd on võimalik loodetavasti Sind sagedamini kampa haarata.
Ja taaskord ei saa mainimata jätta, et need lõhe-nori rullid on üliahvatlevad, wakame salatit võiksin aga vabalt kartuli asemel süüa. Väga kaunis!
Selle tänase retseptiga on väga veider lugu. Ma olin juba mitu nädalat kavatsenud umbes sama asja teha ja nüüd sellel nädalal sai see lõpuks menüüsse ja ära proovitud ka. Ja mida ma näen - sul täpselt samad mõtted peas liikunud! Kohe näha, et õed :) Minu variant oli selles mõttes teistmoodi, et kasutasin lõhesteike, millele keerasin norilehe riba ümber. Ma pean ütlema, et see praetud nori on nii maitsev, et ma proovin järgmine kord seda sinu varianti, sest sa pole noriga koonerdanud :) Sinu retseptist võtsin aga wakame salati ja no selle kohta peab küll ütlema, et see oli armastus esimesest silmapilgust. Oh jeerum, jeerum, kui hea see oli! Õnneks on mul vetikaid veel (need paisuvad ju vees meeletult!). Ma arvan, et juba homme teen uue portsu. Lihtsalt nii võrratult hea on see salat! Tuhat tänu retsepti jagamast!
Õnne ja edu kodumaaga kohanemisel :)
Eva-U
Seda nori-lõhe rulli on imelihtne teha (ja sushi pole ka midagi ületamatut), kuigi sushiks ma seda ei nimetaks. Lihtsalt norivetikas praetud lõherull! :) Aga usun, et kui Sulle sushi hästi maitseb, siis lähevad need lõherullid ja wakame salat Su maitsemeelele samuti hästi peale.