Seesamiseemnetega teemunad ehk Head mao aastat!

Täna algas Hiina kuukalendri järgi uus, Veemao aasta!
Head uut aastat teile kõigile!

Selle piduliku sündmuse puhul jagan teiega ühte imelihtsat retsepti, mis sobib Hiina uue aasta pidustustega kohe päris mitmel põhjusel. Retseptiks on mustas tees marineeritud vutimunad erinevate seesamiseemnete ja dipikastmega. Ja põhjused on sellised:

Esiteks on teemunad Hiinas populaarseks suupisteks. Teiseks näevad sellised vutimunad pidulikul uusaastalaual efektsed välja. Ja kolmandaks võiks neid mune vabalt äsja saabunud Mao munadeks nimetada :).

Vutimunade tees marineerimine oleks mul võinud ausaltöeldes vähe paremini välja tulla. Nimelt on vutimuna koore all olev nahakiht üsna tugev ja seda ma ette ei näinud. Sel põhjusel ei ole minu Mao munad sugugi nii ilusa marmorimustriga, nagu ma soovinud oleksin. Aga pole hullu, ongi veidi arenemisruumi järmiseks korraks, kui neid valmistan. Nii et kui te neid mune kodus valmistama hakkate, siis rullige vutimunade koor kohe korralikult enne tee sisse panekut katki, et tee ikka munani jõuaks.

seesamiseemne vutimuna suupiste

Vaja läheb:
*12 vutimuna
*2 tl musta tee lehti või paar musta tee kotikest

Tee nii:
keeda vutimunad kõvaks. 4 minutist peaks sellest piisama. Jahuta munad, kuivata ja rulli lõikelaual nende koor korralikult katki. Keeda 400ml vett ja lisa musta tee lehed. Lase vähemalt 5 minutit tõmmata kuni saad kange tee. Kurna teelehed tee seest välja. Lisa tee sisse vutimunad ja pane kauss vähemalt 6 tunniks külmkappi.
Tõsta munad tee seest välja, kuivata ja koori. Pane taldrikule seesamiseemned ja pista iga muna poolest saati seesamiseemnete sisse, eriti ilusa tulemuse saamiseks kasta osad munad mustadesse, osad valgetesse ja osad eriti maitsvatesse punaka tooniga Ume ploomiga seesamiseemnetesse. Säti munad vaagnale. Valmista dipikaste lisades heledale sojakastmele paar tilka seesamiõli!
Serveeri väikeste suupistetikkude või kahvlitega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata

Kõige parem rabarberikook läbi aegade