ROLE

Tänasest algaski meie kannatuste rada. Hommikul saime kätte oma punased ja rohelised toiduained, vastavalt siis, mida ei või ja mida võime süüa. (kes aru ei saa, millest ma räägin, vaadake www.role.ee ,põhimõte on selles, et iga inimese vereproovi järgi tehakse kindlaks, millise toidu vastu tal on varjatud toidutalumatus, ehk millise toidu söömise korral hakkab keha tootma antikehasid, nagu mõne viiruse vastu). Minul vedas veidi rohkem, minu suurematest sõpradest keelati ära ainult riis. Kõik lihad, kõik kalad (õigemini v.a kilu ja heeringas), kõik piimatooted (v.a 3 kuud keefir), kõik juustud lubatud. Punased toiduained on pingereas, kõige hullemad eespool, sellised, millega aegajalt ikka patustada võib, allpool. Kõige viimane punane on mul oliivid ja eel-eelviimane apelsin. Nii et neid võin siiski aegajalt süüa. Ja 3 kuu pärast võin neid süüa edasi nii nagu enne. Kõige esimesel kohal on austrid, mis mulle küll väga maitsevad, aga mida saan niikuinii aastas võibolla heal juhul paar korda, nii et need paar korda kavatsen patustada :). Veel on kuskil punase lehe keskel krevetid, kah sõbrad mul.Henril nii hästi ei läinud, esimene ja kõige kõige punasem oli piim ja KÕIK piimatooted. Henri jõi enne üle liitri piima päevas kindlasti. Ja kõige viimane punane oli sealiha, nii et seda võib aegajalt süüa ja lootust on, et jaanipäevaks pannakse sealiha menüüsse tagasi.Äädikas on niikuinii keelatud 3 kuud, mis teeb henri kurvaks. Aga kõige hullem pole mitte lubatud ja mittelubatud toiduained, vaid see, et liha võib süüa ainult juurikatega (sinna äädikat ega hapukoort panna ei või), samamoodi kala juurikatega, muna juurikatega, juustu juurikatega, pastat juurikatega, kartulit juurikatega jne jne. Keelatud on süüa leiba võiga või singiga või juustuga, süüa kartulit lihaga, süüa kala riisiga ... Pool h enne sööki ei või juua, söögi ajal ei või juua, 1 h peale sööki ei või juua. Minu jaoks on kõige raskem see viimane. Peale sööki 2 h ei või midagi süüa uuesti.Nii et täna õhtul olid menüüs - mulle pasta küüslaugu-tšilli-oliiviõliga; Henrile grillitud sea välisfilee sojakastme-tšilli-ingveri-küüslaugu marinaadis; tomatisalat õlikastmes (kusjuures siin sai atustatud, sest tomatit ei või süüa liha ja kalaga, aga meil oli nii palju tomateid ja täna ma poes ei käinud, nii et tegime sissejuhatuseks kohe ühe erandi); värske kurk soolaga. Polnudki hullu! Henri vanaema läheb homme Tartusse kott meile keelatud kraami täis - piim, hapukoor, heeringas jne.Järgmine projekt on sojapiim, kõrvitsaseemne õli, mandlid ja muud lubatud katsetused.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tere,
sattusin täiesti juhuslikult siia "kannatuste" rajale. Mis veregrupp Sinul ja Henril siis oli, et lausa piimad ja lihad kõik keelatud ?Kuidas üldse lõppes see dieet :)
Juc ütles …
ROLE-l pole veregrupiga midagi pistmist. Igaühe veri pannakse reageerima erinevate toiduainetega ja vaadatakse, mis sobib, mis mitte. Lihad polnud iseenesest üldse keelatud mul, aga kui ühe söögikorra ajal võis ainult kahte liiki toitu süüa, siis jätsin vabatahtlikult liha välja :). Henri jälle ei jätnud välja liha, vaid nt riisi või pasta vms. Ära väsitas see pidev mõtlemine, mida millega koos võib ja mida mitte. Kui oleks mingi haiguse pärast seda teinud või et maha võtta, siis oleks muidugi maadelnud. Aga meie tegime kõige rohkem puhtast huvist ja siis sai mingil hetkel viitsimine otsa. Kui ma õigesti mäletan, siis lõppes meie jaoks ROLE sellega, et läksime Türki puhkama ja seal oli meil hinna sees nädal aega täispansionit rikkalike bufeede ja napsudega :). Nii et väga ilusti lõppes! Seda peab küll ütlema, et väga kerge ja hea oli olla ROLE järgi toitudes.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga