Porgandisupp koriandriga


Täna õhtul katsetasin teist Anni Arro retsepti, mille eelmisel nädalal ema juures vanu Aed ja Kodu numbreid sirvides leidsin. Selleks oli vürtsikas porgandisupp. Kuigi tegemist on püreesupiga, on erinevad maitsed siiski väga hästi supis tuntavad, huvitavaks teeb selle supi veel suhteliselt suur fenkoli (apteegitilli) kogus, andes õrna aniisimaiku. Muudan siin retseptis veidi võrreldes originaaliga ingverikogust, kuna on ingver oli mu supi sees ääre pealt domineerima hakkav. Mõnede komponentide koguseid veel. Kindlasti serveerige seda suppi hapukoorega, superkooslus!

Vaja läheb:
500 gr porgandeid
1/2 lillkapsast
1 fenkol
4 küüslaugu küünt
1 sibul
1 sellerivars
2 cm ingverijuurt
3/4 sl karripulbrit
1 köögiviljapuljongi kuubik
30 gr võid
suts tšillipipart
1,5 l vett
serveerimiseks hapukoort ja värsket koriandrit
Prae võis hakitud küüslauk, sibul ja ingverijuur. Lisa hakitud porgand, lillkapsas, seller, fenkol, karripulber ja tšilli. Sega läbi. Lisa keev vesi ja puljongikuubik. Kui vaja, lisa soola. Keeda, kuni köögivili on pehme, püreeri saumikseriga.

Serveeri hakitud koriandri ja hapukoorega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Kevadine külm karulaugukaste kuldseks praetud kartulitega

Vana-vanaema pannišašlõkk

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata