Kodumaine kohupiima tiramisu

Tegin mõne aja eest itaalia desserti, tiramisut. Nagu juba eelpool kirjutatud sai, oli see maitsev, magus ja siidine. Kuna savoiardi küpsiseid jäi üle, juurdlesin, mis nendega ette võtta - kas teha creme anglais'i, kasta neid zabaione sisse või veel midagi teistsugust. Valisin viimase. Tegin uuesti tiramisut (mida tiramisuks nimetada on küll üsna meelevadne, kuna tiramisust jäid järele ainult kihiline välimus ja küpsised), aga sel korral kodumaisest toorainest - mascarpone asemel kohupiimakreem, kohvi/rummi asemel kirsikaste ning kakaokihi asemel kirme õhukeselt riivitud head tumedat šokolaadi. Lisaks mõned ilusad kirsid kastme seest.
Maitselt on see dessert tiramisust täiesti erinev. Kohe selline... põhjamaiselt karge vastuseks tiramisu siidisele pehmusele. Ja oluliselt vähem rammus, kui tiramisu.

Vaja läheb (6-le):

500 gr kohupiima
100 ml vahukoort
6 spl suhkrut
20 savoiardi küpsist
riivitud tumedat šokolaadi

Kirsikastmeks:
150 ml vett
20 külmutatud kirssi
2 sl fariinsuhkrut
1/4 tl jahvatatud kardemoni
1 kaneelikoor
veidi sidrunist pigistatud mahla

Löö vahukoor suhkruga kergelt vahule ja sega kohupiimaga kokku ühtlaseks kreemiks. Pane kirsid vette, lisa kaneelikoor, kardemon ja sidrunimahl, aja keema. Lisa suhkur. Sega ja lase madalal tulel mõned minutid keeda, kuni vedelik on tugeva kirsimaitsega. Tõsta kirsid välja. Pane 1/2 kreemist vormi(de) põhja, lao peale kirsikastmesse kastetud küpsised. Lao kastmest välja võetud kirsid küpsistele ja kata ülejäänud kreemiga. Lase külmkapis mõne tunni seista ning puista üle riivitud šokolaadiga.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Vot see on tõesti maitsev!Kui kunagi loed, siis tea, et Kahupea tervitab.
vahterliina ütles …
see on küll üks hea mõte, eriti siis, kui söömas on nt rasedad või muude erivajadustega:)
Juc ütles …
Aitähh tervituste eest, Kahupea. Ja aitähh kiitmast Vernanda. Aga, Vernanda, miks just see magus sobiks rasedatele või erivajadustega?
vahterliina ütles …
rasedana vist toores muna väga soovitatav ei ole? see muu erivajadus oli rohkem huumorivõtmes, või siis munaallergikutele ja napsivastastele mõeldes;)
Juc ütles …
Aa, õige, minusugune hajameel juba unustas, et Tiramisus toores muna sees :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga