Vihane kõhutäis - penne all'arrabiata

Kuulus itaalia pastaroog, penne all'arrabiata, tähendab tõlkes "vihane" penne. Sellise nime on ta saanud tänu oma vürtsisusele, mille põhjustajaks kastmesse lisatav suur hulk tšillit. Retsept pärineb minu itaalia roogade "piiblist"- Complete italian food. Headusele lisaks räägib selle pastaroa kasuks eriliselt kiire ja lihtne valmimine.
Vaja läheb:

400 gr pennet
90 ml extra virgin oliiviõli
1 väike sibul (hakitud)
tšillit (värsket, kuivatatud või crema'na) - maitse ja julguse järgi
1 -2 küüslauguküünt (hakitud)
500 gr purustatud tomateid
8 suuremat basiilikulehte, rebitud väiksemaks
Kuumuta õli pannil, prae küüslauku, sibulat ja tšillit minut-paar. Lisa tomatid, sega ja keeda veidi paksemaks (ca 6-8 min), lisa basiilik ja sool. Sega ja serveeri al dente keedetud pennega.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Vana-vanaema pannišašlõkk

Kõige parem rabarberikook läbi aegade