Flamenkuche, Eesti sugemetega

Minu hea sõber Mari, keda ma siin seoses maitsvate lillkapsastega varemgi maininud olen, elas mõned aastad Prantsusmaal. Ja peres, kus ta elas, valmistati aegajalt Flamenkuche´t. Mõne aja eest pakkus Mari seda maitsvat rooga meile ja nüüd pakun mina seda ka teile. Kahjuks kõigest virtuaalselt! Tulenevalt sellest, et kõneallolev Flamenkuche on hakanud Eestimaa pinnal omaette elu elama, on tema koostisosadki kodumaised. Vaja läheb:

500 gr lehetaignat
150 gr 10% hapukoort
150-200 gr hakitud sinki (mina kasutasin Maamehe sinki)
4 keskmise suurusega keedetud kartulit, paksemateks viiludeks lõigatud
150 gr riivitud juustu (mina kasutasin Vene juustu)
50 gr sulatatud juustu (mina kasutasin Naturaalset Merevaiku)
1 suur salatisibul (hästi õhukesteks ribadeks lõigatud)


Sulata taigen, kui kasutad külmutatut. Rulli ta õhemaks. Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja sellele taigen. Kata ühtlaselt hapukoorega ja hapukoor omakorda singitükkidega. Singitükkidele lao kartulid, kata need sibulatega. Raputa peale juust ja merevaik. Küpseta 190-200 kraadi juures kuni tainas on äärtest kuldne ja juust sulanud. Serveeri värske salatiga!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
see naeb ilus valja ja tundub ka maitsev, aga tuleb siiski toele au anda, et Alsassi flamenkuchega sel kyll suurt pistmist ei ole. seal on tainas imeimeohuke ja ka pealisaineid on vahe ja nad on harvalt. nii et see ikka pigem lihtsalt lahtine pirukas alsassi ainetel vms.
aga muidu vaga tore blogi, loen huviga.
tervitustega,
toidunautleja brysselist
Juc ütles …
Toidunautleja Brüsselist, eks mullegi tundus, kui ma selle flamenkuche tausta uurisin, et päris nii ei ole aus teda nimetada, sellepärast ka see "Eesti sugemetega". Aga jah, võibolla oleks õigem olnud kirjutada, Lahtine pirukas, flamenkuche sugemetega :)
Anonüümne ütles …
Kuidas Merevaigu peale raputamine võiks välja näha? :-)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco