Mõnusalt mõrkjas salat peedi, verigreibi ja endiiviaga

Harva juhtub, et mõne salati nägemine tekitab minus isu seda kohe järgi proovida. Vahel siiski. Selles salatis on nii palju sooja värvikirevust, et püüdis pilku. Lähemal uurimisel selgus, et see sisaldab ka huvitavaid koostisosasid. Nii et mõeldud, tehtud. Algne idee pärineb ühest 2007.-nda aasta Food&Travel numbrist. Vaja läheb:

1 salatsigur ehk endiivia
1-2 keedetud punast peeti
1 väike punane sibul
1 suur verigreip
2 tl balsamiäädikat
3 tl oliiviõli
pipart ja soola

Lõika endiivia peenikesteks ribadeks. Fileeri greip kogudes mahla eraldi kaussi. Lõika peedid õhukesteks sektoriteks ja sibul imeõhukesteks rõngasteks. Pane greip, peet ja sibul endiiviale. Sega kaste lisades kogutud greibimahlale balsamiäädika ja oliiviõli. Maitsesta pipra ja soolaga. Vala salatile ja lase enne serveerimist veidi seista.

Kommentaarid

Tullia ütles …
Tõesti ilusad värvid!
Juc ütles …
Aitähh, Tullia! Minu meelest ka :)
Kärt ütles …
Oi, kõlab väga põnevalt. Peab kindlasti järgi proovima! Olen poes sigurit vaaginud osta vaid wokiroogade jaoks, tegelikult ei teagi, kuidas ta õieti maitseb :)
Juc ütles …
Kärt, sigur ongi õrnalt mõrkjas. Nami-Nami ütleb, et tuleb otsida kollakate tippudega sigurit, et mida kollasemad tipud, seda vähem mõrkjas. Ja et tuleb hoida jahedas ja pimedas, valguse käes seistes läheb ka kibedaks :)
Pille ütles …
Oi, kas veriapelsinid/puna-apelsinid on poodidesse jõudnud? Mullu talvel sõin lõputult neid magusaid Sitsiilia (?) omi. Peaks K. vaatama saatma :)
Juc ütles …
Oi, Pille, anna andeks asjatu elevuse tekitamise pärast. Kuna veriapelsinid ei ole poodi jõudnud, siis kasutasin verigreipi, pealkirjas oli valest (unistasin vist) ja retseptis oli õigesti. Aga jah, ma usun, et veriapelsiniga sobiks veel suurepärasemalt. See magusus sobiks sinna mõrkja kõrvale suurepäraselt!
Piret ütles …
Värvid on lausa lummavad!!! Täna oli Kadaka Selveris ka punaseid apelsine.Lähen saltatit tegema:)
Juc ütles …
Piret, väga tore, et ära proovid. Anna siis teada, kuidas oli ja kas apelsinid sobisid hästi. Sul on nii isuäratavad toidud blogis... lõpetasin just söömise ja su blogi ajas uuesti isu peale :)
Piret ütles …
Apelsinid olid tõesti head,on see vast leid! Tsitruselised ja peet on vägagi sobiv kooslus. Esimese salatitga juhtus mul nii,et käepärast polnud ei sigurit ega punast sibulat. Asendasin siis lollo rosso ja punase kapsaga:) sai juba midagi muud,kuid värvpalett täienes:) Huvi oli nii suur,et eile proovisin ka sinu variandi läbi. Tundub,et apelsin töötab paremi, kuid punane sibul on ka väga oluline. Tänud!
Juc ütles …
Piret, peab ka siis apelsiniga ka proovima. Ma natuke kahtlustasin, et apelsiniga on veel parem. Aga ei suutnud ära oodata ja kasutasin greipe :) Igatahes tore, et meeldis! Sinu Lyoni muljed teevad veidi kadedaks! :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga