Värsked ja suussulavad tuuletaskud

Kirjutasin juba korra varem, et kui H-ga tuttavaks sain, lähtusin rahvatarkusest "armastus käib kõhu kaudu" ja küpsetasin plaaditäite viisi H lemmikuid - tuuletaskuid. Ja ma mitte ainult ei küpsetanud, vaid tassisin neid käe otsas improviseeritud koogitornis kohale. Suutis mul vist pea väga sassi ajada :). Aga siiamaani tundub, et mõjus! Vanarahvas ikka teadis, mis rääkis.


No ja nüüd pole ma neid hõrgutisi aastaid enam teinud. Piinlik, piinlik! Kogu selle aja on H pidanud tuuletaskuid poest ostma. Ja noh, on ka täitsa hea olnud. Aga tegelikult, tuleb tunnistada, oli asi selles, et me olime ära unustanud, kui maitsev on üks värskelt kodus küpsetatud tuuletasku, mis on äärest ääreni täis värskelt valmistatud kohupiimakreemi. Ja neid valmistada ei ole üldse mitte keeruline.
Keedutaigna jaoks läheb vaja:

2,5 dl vett
100 g võid
120 g nisujahu
suts soola
1 tl suhkrut
2-3 muna


Kohupiimakreemi jaoks läheb vaja:
200 gr kohupiima
2 dl vahukoort
1 dl suhkrut


Aja vesi keema, lase või vees sulada. Lisa pidevalt segades jahu, kuni tainas tuleb poti külgedelt lahti. Lase taignal jahtuda umbes 60 kraadini. Sega ükshaaval juurde munad. Selleks on kõige parem kasutada mikserit. Niisuta ahjuplaati külma veega. Tõsta lusikaga või kasuta taignapritsi, et teha ahjuplaadile ühtlase suurusega taignakuhjad. Küpseta 200 kraadi juures ca 40 min. Ära ahjuust ava kõpsetamise käigus. Lase jahtuda. Vahusta vahukoor suhkruga, seha juurde kohupiim, kuni kreem on ühtlane. Lõika igale taskule küljele ava ja pane seest tühi tasku kohupiimakreemi täis. Serveerimiseks raputa peale tuhksuhkrut.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Suurepärane idee.Pole 10 aastat teinud. Minu meelest oli see taignategemine keeruline. Nüüd tundub küll lihtne olevat.Kena päeva! kahupea
Pille ütles …
Ma tuuletaskutega K-d ära ei võrgutanud, aga tegin neid paar kuud tagasi ja kadusid hetkega ta tänuväärsesse kõhtu :P
Juc ütles …
Eks me sinuga vist siis kümme aastat tagasi seda tainast koos tegimegi :), mulle oli ka meelde jäänud, et keeruline. Aga keerulisuse mõitse kokanduses on ajaga muutunud :)
Pille, millise hõrgutisega sul siis see võrgutamine käis ;)? Aga jah, kiiresti kaovad küll!
Mari-Liis ütles …
Nii hõrgutavad pildid ja armas jutt! Peaks ka plaani võtma;)
Juc ütles …
Aitähh, Mari-Liis, minu meelest sobivad nad nt väga hästi vastlalauale. Ja kuna sel aastal on vastlad ka vabariigi aastapäev, siis võiks ju tavalise kukli asemel veidi uhkema kukli teha :)
kardemon ütles …
kas kasutasid temperatuuri mõõtmiseks termomeetrit?

väga isuäratavad tuuletaskud! minu lemmikud.. aga ise pole veel nende tegemiseni jõudnud. varsti... :)
Anonüümne ütles …
niiiii ahvatlev jutt ja pildid. mulle ka väga maitsevad, aga ise pole iial teinud. ehk võtan ettegi ;)

K.

PS M. kiunub nagu väike poiss õhtuti, et tahaks kaaaaaa.. kirjastiil on aga kindlasti formaalne tal :)))
Juc ütles …
Kardemon. Ma kasutasin jah termomeetrit. Aga ma ei usu, et ilma selleta ei saaks. Selline täppisteadus see ikka pole :).
K. ja Kardemon, aitähh kiituse eest ;).
Anniki ütles …
Kuna armastan tuuletaskuid kohutavalt, siis pidin ka pühapäeval küpsetamise ette võtma. Polnud ise varem teinud, sest arvasin ka, et üsna raske teha. Aga Sinu retsepti järgi oli üsna kerge teha ja maitsesid pärast uskumatult hästi:) Kadusid hetkega kuigi tegin nende headust ette arvestades topelt kogustega.
Juc ütles …
Anniki, see on tõesti tore üllatus mulle endalegi, et neid suhteliselt lihtne teha on. Varasemast oli muu mälestus. Ja see on sul ka hea tähelepanek, et tegelikult tuleks teha topeltkogus, kuna suuremale perele kui 1 tuuletaskumaias mees :), jääb sellest tõesti väheks.
Anonüümne ütles …
Jube hea on, kui panna sisse soolast täidist: makravahtu või suitsukanavahtu, kodujuustu küüslauguga. Ja tegelikult on niisama ka head. Peakski tegema, pole ka mitu aastat teha viitsinud.
Juc ütles …
Soolase täidisega võib tõesti maitsev olla. Peaks ka kunagi proovima, siis tuleks vist sellised väiksed teha, nagu suupisted.
Anonüümne ütles …
Buduaar on vist küsimata su pilti kasutanud: http://buduaar.ee/Article/article/8092

Viide on hoopis muule blogile ja pildi autorist ei ole juttu.

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco