Mälestused Malaisiast – sidrunheinakastmes praekala (Ikan Goreng Serai)

Malaisia oli tõeline maitsete virrvarr. Seal on võimalik proovida nii palju erinevaid roogasid, et pea hakkab ringi käima. Ja väga häid roogasid. Ostsin endale Kuala Lumpurist Malaisia isaks peetava Tunku kokaraamatu “Lemmikroad Tunku köögist”. Malaisias valmistatakse kala enamasti tervelt ning kastmed valatakse praetud kalanahale. Minu jaoks jätab see kalalihale liialt vähe maitset ja seega vahetasin kala väikeste kalafileede vastu (ostsin Hua Hini turult fileerituna, näevad välja täpselt nagu kilud, aga nime ma ei tea, kuna turutädid räägivad ainult tai keelt :)). Kui teil vähegi koostisosasid võimalik leida on, siis proovige ära ja te ei kahetse – tõeliselt maitsev roog. Sobib suurepäraselt ka külmalt söömiseks, nii et võib ka peolaua jaoks varem valmis teha. Vaja läheb:

400 gr väikseid kalafileesid


2 tl kurkum


1 tl soola


50 ml õli praadimiseks


4-6 sidrunheinavart, hästi peeneks hakitult


5 šalottsibulat, hästi peeneks hakitud


Kuivatatud tšillihelbed, vees leotatud, maitse järgi (algses retseptis 20 gr)


30 gr tamarindi, segada 10 ml veega, lase seista, vääna ja kasuta vedelikku


Suhkrut maitse järgi


Soola maitse järgi


Määri igat fileed mõlemalt poolt soola ja kurkumiga. Prae kuumas õli mõlemalt poolt kuldseks, tõsta taldrikule. Lisa pannile sidrunhein, šalotid ja tšilli, prae kuni aroomi hakkab eraldama. Lisa tamarindi mahl, suhkur ja sool. Prae kuni kaste veidi pakseneb ja õli kerkib pinnale. Vala kaste kaladele ja lase enne serveerimist veidi aega maitsestuda.

Kommentaarid

Zoozi ütles …
Mul mees jälle nädalake tööasjus ära,aga kohe kui tagasi,proovin selle kala kidlasti ära.Lapsed mul sellised pipsid,ei taha nö erilisi maitseelamusi.Seega ootame põhisööjat:D
Tervitades,zoozi
Juc ütles …
Zoozi, ma olen su õhtusööke jälgides (Namis muidugi :) tõesti tähele pannud, et Su mees on üks tänuväärne põhisööja. Ja sina jälle nii tubli katsetaja. Ootan siis tagasisidet!
Zoozi ütles …
Tegemine lükkub edasi.Mõtlesin,et proovin ahvenafileega,aga no ei ole enam poes seda.Ehk osakd öelda, Juc,millega võiks veel proovida?Sul võrdlusmoment olemas:)
Zoozi ütles …
Juc,see oli imehea!Võrratu!Väikseid kalafileesid ei saanud,tegin värske tilaapiafileega.Arvan,et sobis.Igatahes ema ja mees palusid ka Sulle kiidusõnad edasi anda.Aitäh!

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata