Õitega murulauguvarred austerservikute ja krevettidega (Pad Dawk Goochai Gkoong Hed Hoi Nahnglom)

Tai turgudelt saab osta imeilusaid värskeid murulauguvarsi. Tegu ei ole päris sama asjaga, mis meie murulauk, kuigi ma usun, et see roog tuleb sama maitsev ja ilus välja ka meie kodumaise versiooniga. Siinkohal on tegu sellise asjaga nagu Allium tuberosum või ramosum, inglise keeles garlic chives või chinese chives, meile tõlgituna siis vast küüslaugu-murulauk. Selline nimi tuleb tema mahedast küüslaugumaitsest, mis tema kasutamise roogades eriti meeldivaks teeb. Selle retsepti leidsin ühe Tai proua blogist nimega Thai Food and Travel blog. Vaja läheb:

suur punt õitega murulauguvarsi
200 gr austerservikuid
300 gr krevette, kooritud ja seljalt sisse lõigatud
3 spl maapähkliõli
3-4 spl austrikastet
maitse järgi Tai kalakastet, ca 2-3 spl

Pese murulauguvarred ja lõika ca 5 cm pikkusteks tükkideks. Kuumuta pann hästi kuumaks (ideaalis wok), lisa õli ja oota, kuni ka see kuumaks läheb. Lisa krevetid ja sega pidevalt, kuni nad pealt roosaks hakkavad minema (praktiliselt kohe), lisa murulauguvarred ja prae veel hästi natuke, kuni nad on veidi pehmed. Lisa seened ja sega muuga kokku. Lisa piisavalt austrikastet, et kõik köögiviljad oleksid kergelt kaetud. Lisa soolakust kalakastmega. Prae veel kergelt läbi, kuni murulauk on küps, aga endiselt veidi krõmpsuv.
PS! Kõik see käib metsiku kiirusega, valmista kõik vajalik enne panni tulele panekut ette, muidu see roog välja ei tule!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Seda tahaksin küll proovida. Äkki suvel koos teeme? Mulle hullult maitseb, juba tean ette. Tervitused Kahupealt.
Juc ütles …
Teeme muidugi. Pane aga murulauk kasvama kevadel :)
Pille ütles …
Ma lisasin nüüd retsepti Sinu lahkel loal ka Nami-Namisse, aitäh!

Ja Kahupea peaks hoopis mugullaugu kasvama panema :) Seemnemaailm pakub ka seemneid..
Juc ütles …
Pole tänu väärt, Pille! Hea meel, kui minu lehelt mõni retsept sinu aukartustäratavasse kogusse liidetud saab :). Annan Kahupeale soovituse edasi!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco