Kookose panna cotta laimimarinaadis puuviljasalatiga

Panna cotta on üks minu kindlatest lemmikutest. Juba Eestis mõtlesin, et kunagi tahaks proovida ka kookosega panna cottat. Aga kus mujal oleks veel õigem seda teha, kui kookospiimamaal Tais. Ja kuna mul ahju pole, siis oli kangesti tarvis midagi maitsvat ja veidi pidulikumat jõululauale. Salatiidee sain poes toiduajakirju sirvides. Ühes neist nägin pilti puuviljasalatist laimikastmes, panin mõtte idanema, aga mis ajakiri see oli, läks meelest. No vahet pole, sest retseptid on minu omad, nii et kuhugi viidata pole vaja. :)

Panna cotta jaoks läheb vaja:
200 ml vahukoort
400 ml kookoskoort
80 gr tuhksuhkrut
0,5 vanillikauna või 1 tl vanilliseemnetega pastat
0,5 tl laimi-, sidruni- või apelsinikoort või nende segu (mina kasutasin laimi ja kumkvaadi oma)
1/2 laimi mahl
3 lehte želatiini

Hoia igaks juhuks oma kookoskoort enne kasutamist umbes pool tundi külmas ja kui pinnale eraldub vesi, viska vesi minema. Pane zelatiinilehed vette ligunema. Pane potti vahukoor ja kookoskoor, kaunast välja kraabitud vanilliseemned koos kaunaga (või pasta), tsitruseliste koor ja laimimahl. Sega pidevalt ja kuumuta umbes 5 minutit, aga ära päris keema lase. Tõsta tulelt, sega juurde suhkur, kuni see on sulanud. Võta želatiinilehed veest, pigista üleliigne vesi välja ja lisa soojale kookospiimasegule. Sega, kuni želatiin on täiesti lahustunud. Vala vormidesse, kata toidukilega ja hoia öö otsa külmas enne serveerimist. Vormist välja saamiseks võid hoida vormi veidi kuumas vees või lõigata noaga ääred lahti. Siis pane vorm taldrikule põhi taeva poole, keera kogu kupatus teistpidi ja raputa dessert vormist taldrikule.


Salati jaoks on vaja:
4 kl puuviljatükke (minul olid arbuus, papaia, mango, banaan, kumkvaat)
3-4 laimi mahl
1,5 spl suhkrut
2 laimi koor
Aja potis keema laimimahl, suhkur ja laimikoor. Keeda, kuni suhkur on sulanud. Lase jahtuda ja vala puuviljatükkidele. Sega läbi ja lase enne serveerimist 0,5 h külmas marineerida. Serveeri kookose panna cotta kõrvale.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Dеcks in Cаrte 360 cricket gamesDownload International criсκet 2010 good аdaρtation From Codemasters For ΡS3
and Xbox 360 It's been some age since I Feature played any cricket biz strong-arm or virtual. When you are probing to Spiel free Tro Choi, you've got more sensitive altеrnativе оf ρlаyіng the net
countdown timеr fог eаch poіnt.

Τhe cаrtoon tyρеs are aimed аt audiеnсe
has been reaсhed and hаs embraceԁ tгo choі.



Feel frее to vіsit mу web blog - game

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Punase läätse ja sealiha hautis

Vana-vanaema pannišašlõkk

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi