Kreveti - kammkarbi ceviche... lubasin endale veidi luksust
Ceviche tegemine on mul plaanis olnud juba sellest ajast, kui me Santiagos, Tšiilis, olles ühel õhtusöögil segacevichet süües kooris oigasime: "Jeerum, kui hea!".
Kui üks mõte mitu kuud peas laagerdab, siis ta ikka muutub veidi, vastavalt oludele ja aina paremaks. :) Nii ma valmistasingi seekord cevichet hoopis oma kahest lemmikmereannist - krevettidest ja kammkarpidest, maitseks veidi kollast mangot ning tibatillukesi, aga võimsaid, punaseid tšillisid. Marineerimiseks puhas laimimahl. Jälle pean oigama: "Jeerum, kui hea!", see roog on lihtsalt kerguse ja värskuse tipp! Lisaks šikk ja luksuslik. Hmm, Eestis ma ei raatsiks just suurt kausitäis teda valmistada, aga valmistamata ka ei jätaks. Eriti mõnus oleks see roog suvel, ilusa ilmaga, terrassil, kõrvale klaasike jahedat valget veini!
Vaja läheb:300 gr puhastatud kammkarpe
300 gr kooritud krevette
4 väikest šalottsibulat
7-8 laimi mahl
1 pisike punane tšilli
1/4 kl hakitud punast paprikat
1/4 kl hakitud kollast mangot
soovi korral veidi hakitud arbuusi
peotäis hakitud koriandrit ja münti
soola/musta pipart
Üks ceviche tegemine algab alati hommikuse külaskäiguga värskeid mereande müüvale turule, kuna selle roa juures on mereanni värskus vaat et kõige olulisemgi. Koju jõudnud, koori ja puhasta krevetid. Kui sinu kammkarpe müüakse koos kõige muuga, mis karbi sees koos ilusa valge lihaga on, puhasta ka kammkarbid ära. Haki krevetid ja kammkarbid ühesuurusteks tükkideks. Haki ära 3 šalottsibulat, sega mereandidega. Pigista neile 6 laimi mahl, sega korralikult läbi, pane midagi raskuseks peale ning lase öö läbi külmikus küpseda (laimimahl küpsetabki mereannid ilusti valmis). Hommikul kurna vedelik mereandidelt ära. Sega juurde peeneks hakitud tšilli, mango, arbuus, paprika, ürdid ja viimane šalottsibul. Pigista peale viimase 2-3 laimi mahl, sega läbi. Maitsesta musta pipra ja soolaga, kui tarvis, siis ka suhkruga. Serveeri jahedalt, koos valge veini või šampanjaga!
Kui üks mõte mitu kuud peas laagerdab, siis ta ikka muutub veidi, vastavalt oludele ja aina paremaks. :) Nii ma valmistasingi seekord cevichet hoopis oma kahest lemmikmereannist - krevettidest ja kammkarpidest, maitseks veidi kollast mangot ning tibatillukesi, aga võimsaid, punaseid tšillisid. Marineerimiseks puhas laimimahl. Jälle pean oigama: "Jeerum, kui hea!", see roog on lihtsalt kerguse ja värskuse tipp! Lisaks šikk ja luksuslik. Hmm, Eestis ma ei raatsiks just suurt kausitäis teda valmistada, aga valmistamata ka ei jätaks. Eriti mõnus oleks see roog suvel, ilusa ilmaga, terrassil, kõrvale klaasike jahedat valget veini!
Vaja läheb:300 gr puhastatud kammkarpe
300 gr kooritud krevette
4 väikest šalottsibulat
7-8 laimi mahl
1 pisike punane tšilli
1/4 kl hakitud punast paprikat
1/4 kl hakitud kollast mangot
soovi korral veidi hakitud arbuusi
peotäis hakitud koriandrit ja münti
soola/musta pipart
Üks ceviche tegemine algab alati hommikuse külaskäiguga värskeid mereande müüvale turule, kuna selle roa juures on mereanni värskus vaat et kõige olulisemgi. Koju jõudnud, koori ja puhasta krevetid. Kui sinu kammkarpe müüakse koos kõige muuga, mis karbi sees koos ilusa valge lihaga on, puhasta ka kammkarbid ära. Haki krevetid ja kammkarbid ühesuurusteks tükkideks. Haki ära 3 šalottsibulat, sega mereandidega. Pigista neile 6 laimi mahl, sega korralikult läbi, pane midagi raskuseks peale ning lase öö läbi külmikus küpseda (laimimahl küpsetabki mereannid ilusti valmis). Hommikul kurna vedelik mereandidelt ära. Sega juurde peeneks hakitud tšilli, mango, arbuus, paprika, ürdid ja viimane šalottsibul. Pigista peale viimase 2-3 laimi mahl, sega läbi. Maitsesta musta pipra ja soolaga, kui tarvis, siis ka suhkruga. Serveeri jahedalt, koos valge veini või šampanjaga!
Kommentaarid
Piret, loodan, et su käik põlatud kaubanduskeskusesse on vähemalt viljakas. Kõige rohkem ajab marru minu meelest kui sõidad pool linna läbi, kõnnid 15 minutit parklast poodi ja siis ei olegi kõike, mida tarvis :)
aga oli hää muidugi.
eks tuleb siis edasi verivorsticarpacciot teha :-P