Värske kevadine spargel Pecorinoga lõunaks

Sparglihooaeg on meil siin juba jupp aega täies hoos. Kui ma nüüd neid ette poleks võtnud, oleks oht hooaeg lausa maha magada, sest ma arvan, et pikalt seda pidu enam pole. Meie poes on viimasel ajal alati saadaval nii rohelised sparglid Itaaliast kui valged Prantsusmaalt. Mõtlesin, et kuna Eestis on roheline spargel tavalisem, siis peaks seekord midagi valgest tegema, aga mind millegipärast kohe tõmbas rohelise poole. Pooltest kojutoodud sparglitest valmis mulle üks luksuslik ja kerge lõunasöök - mõned minutid keenud krõmpsuv spargel hea oliiviõli ja Pecorino juustu laastudega. Kõrvale veidi külma valget veini ja elu on veelgi ilusam! Teine pool jäi järgmist katsetust ootama. Kui hästi õnnestub, kuuleb siin ka sellest peagi!


DSC_0275 copy DSC_0280 copy


Vaja läheb:
punt värskeid rohelisi spargleid
1/2 sidrunit
soola
mõned lusikatäied head extra virgin oliiviõli
peotäis hea Pecorino või Parmesani liistakuid

Naksa sparglitel ära puitunud osa ja koori kergelt iga spargli alumine pool ära. Pane pott vett täis, maitsesta maitse järgi soolaga ja pigista sisse 1/4 sidruni mahl. Kui vesi läheb keema, lisa sparglid ja keeda ca 4 minutit (oleneb muidugi ka sellest, kui paksud sparglivarred on), nii et nad veel kergelt krõmpsud on. Kurna, piserda üle oliiviõli ja soovi korral sidrunimahlaga. Puista peale juust ja vala välja vein! Head isu!


DSC_0253 copy DSC_0257 copy

Kommentaarid

Tuuli ütles …
Blogardite kollektiivne alateadvus tõestab end taaskord :)))
Suutsime üheaegselt kribada spargliteemalist postitust
Piret ütles …
Ka mina olen spargli dieedil, pole juba paar päeva muud söönudki:) See värske kodumaine on lausa jumalik ja hooaeg ju imelühike. Tuleb võtta, nii palju, kui kanda jaksad:D
Juc ütles …
TÕesti Tuuli, pagana kaugele ulatub see alateadvus! :) Käisin Su spargleid piilumas, no pagan, kui isuäratav see munaga oli! Limpsan siin keelt praegu. Aga muide, see, mis ma plaanin oma ülejäänud spargliga teha, on samuti munaga seotud :).
Piret, spargli dieet kõlab põnevalt, mitu eri rooga Sa sellest välja oled suutnud mõelda? Või naudid lihtsalt puhast värsket kevade maitset? Kas Sul kasvab kuskil endal hulgi või sponsoreerid Kongot? :)
Eva ja CO ütles …
Oi, kui ilusad pildid! Nii rõõmsad ja isuäratavad!
Mulle tundub, et Inglismaal on kogu aeg sparglihooaeg. Poes teiste ostukärudesse piiludes olen märganud, et peaaegu kõigil on alati spargli-punt ostukärus. Ma ise ei ole neid veel proovinud ja murdsingi pead, et misasja nad nendega teevad. Nüüd ongi hea kohe ära katsetada :)

Rõõmsate tervitustega,
Eva-U
Juc ütles …
Eva, aitäh! Eks vast osa aastast tuuakse siis kuskil L-Ameerikast vms sisse sparglit. Proovi ära jah, ainult jälgi, et üle ei küpseta/keeda - plögaks keedetud spargel on peenest roast valgusaasta kaugel :). Aga muide, oot veel veidi... panen peagi siia ühe veel põnevama spargliroa! Rõõmsad tervitused vastu teile!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga