Kiire vitamiinipomm gazpacho

Siis, kui tomatid on juba nii küpsed, et peaaegu liiast, on just õige aeg vuristada kokku üks kiire gazpacho. Kui nüüd järele mõelda, siis see on vist küll üks kõige vitamiinirohkemaid suppe üldse - kuna seda kuumutatud ei ole, siis on kõik värske tomati, paprika, küüslaugu, sibula, sidrunimahla ja kurgi vitamiinid esindatud. Veidi head oliiviõli lisab omaltpooltki ühtteist kasulikku. Valmib kõigest mõne minutiga ja maitseb suurepäraselt grillitud täisterasaiaga!

DSC_3003

Vaja läheb:
400 g küpseid tomateid
1 väike punane paprika
1 väike punane sibul
ca 15 cm kooritud kurki
1 väike küüslaugu küüs
1 spl valge veini äädikat
1 spl sidrunimahla
1 täistera saiaviil
1 tl harissat (soovi korral)
1 tl suhkrut
maitse järgi soola
2+2 spl extra virgin oliiviõli, või eriti maitsva gazpacho jaoks kasuta basiilikuga oliiviõli

DSC_2996

Tee nii:
Haki tomatid, paprika, kurk, sibul ja küüslauk. Leota saiaviilu 10-15 minutit külmas vees. Pane köögiviljatükid suurde kaussi ja lisa kuivaks pigistatud saiaviil. Lisa äädikas, 2 spl oliiviõli, sidrunimahl, paprikapulber, suhkur ja kui kasutad, siis harissa. Püreesta saumikseri või köögikombaini abil ühtlaseks külmsupiks. Maitse ja maitsesta soolaga ning vajadusel lisa suhkrut, pipart või sidrunimahla. Tõsta külmkappi jahenema kuni valmistad grillitud saiu. Serveeri suppi (basiiliku) oliiviõliga, vähese purustatud musta pipra ja hakitud rohelise paprika/sibula seguga!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Just mõtlesin, mida oma tomatihunnikuga peale hakata.
Tervitused Kahupealt
Juc ütles …
Kahupea, siis sai küll õigel ajal see gazpacho üles riputatud! Tervitame!

Populaarsed postitused sellest blogist

Kõige mahlakam sealiha, retseptitu

Tursk pidurüüs, mandariini ja Tai ürtidega

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Cafe Truffest Vihula mõisani ehk maitsev suvi Eestimaal

Lõhewok köögiviljadega, ülikiire ja ülimaitsev