The big tasty - Seene-avokaado wrap



Otsustasin täna hommikul lasta Marial nii kaua magada, kui tal hing ihkab. Nii oli kl 10.30-ks, kui ta lõpuks ärkas, mind haaranud selline hundiisu, et hommikusöögist sai sujuvalt hommiku- ja lõunasöök ühes isikus.


Role programm on meil ära keelanud 3-ks kuuks kõik saialised-leivalised, millel on pärm sees (eile ma muidugi seda "ei mäletanud", kui Nopis värsket saiapoolist pakuti). Nii jääb üksainus hele sai, mida süüa võime - kollase sildiga lavaš, mida ma ainult Stockmannis näinud olen. Sellest saigi mu hommikusöök alguse.


Vaja läheb (1,5 inimesele):


1/2 lavašši


suts oliiviõli


suts rapsiõli


suts balsamiäädikat


1 väiksem sibul


ca 7 šampinjoni


1 avokaado


ca 6 kirsstomatis


suts sidrunimahla


rohelist (minul oli murulauk ja koriander)


sool/pipart


Prae rapsiõlis sibul ja šaminjonid, maitsesta soola ja pipraga. Valmista avokaadosalat - koori avokaado, tükelda, pigista sidrunist mahla, lisa oliiviõli, soola/pipart, sega ja pane ootama. Laota lavaš lauale, tilguta peale oliiviõli, puista peale tükeldatud maitserohelist. Kata seeneseguga, millele tilguta veidi balsamiäädikat. Laota peale avokaadosalat ja veeranditeks lõigatud tomatid. Keera rulli. Lõika ca 5-8 cm viiludeks. Minul oli serveerimiseks veel Spanksi tšilli-röstküüslaugu salsa't, aga ilma selleta oli ka ääretult maitsev, proovisin ka ilma. Kindlasti teen seda veel teinegi kord!

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tööle jõudeson neid sinu lugusid päris kurnav lugeda - tahaks ka hõrgutisi....Kuule, sa võid kasutada ka lehttaignatooteid ja tega küpsetuspulbriga kergitatud saiakesi, kui ma nüüd asjast õigesti aru sain.sirrerorro

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Kodumaine klassika - mulgipuder pruunistatud sibula ja suitsupeekoniga