Rabarbri clafoutis ehk Prantsuse ahjupannkook
Kolm on kohtu seadus, eksju? Nii et postitan siis jutti kohe kolmanda magustoidu rabarberi teemal! Millest me siin kevade hakul ikka muust räägime, kui umbrohust, rabarberist ja natuke sparglist ka sekka. Prantsuse ahjupannkooki ehk clafoutid olen ma siin varemgi teinud, viimati mirabellidega, ükskord varem vaarikatega ja virsikutega, siis jälle šokolaadi ja murelitega, täna jätkan rabarberiga. Tegelikult on see põldmarjadega Bretooni far ka üks clafoutis lähisugulane. Nii et üks tõeliselt populaarne külaline siin minu Võrratus maailmas. Asi on lihtsalt selles, et clafoutis valmistamine on lihtne ja tulemus ääretult maitsev. Nüüdseks oleme avastanud, et kõige rohkem meeldib meie perele see küpsetis siis, kui ta on peaaegu jahtunud. Sööme seda samamoodi nagu kodumaist saiavormi, külma piimaga. Kui clafoutis ahjust välja tuleb, siis on tegu millegi pudingilaadsega, kuid kui veidi kannatada (mis ei ole üldse lihtne, kui ahjuvormist selliseid magusaid aroome eritub), siis tahkub vorm ilusti ära ja seda saab hea tahtmise juures isegi lõigata. Kõige lihtsam lähenemine clafoutile on siiski suure lusikaga tõstmine.
Tee nii:
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Sega ahjuvormis kokku tükeldatud rabarber, 5 spl suhkrut ja kaneel. Pane vorm 15-20 minutiks ahju ja tõsta siis jahtuma.
Klopi kokku muna ja 200 g suhkrut. Lisa vanill, piim, vahukoor, sidruni koor ja sool. Sega ühtlaseks. Sõelu taigna hulka jahu ja sega kuni tainas on ühtlane.
Kurna enamus rabarberite küpsemisel tekkinud vedelikust ära. Sellest pole midagi, kui osa vedelikku vormi jääb, tulebki mahlasem tulemus. Vala tainas rabarbritükkidele ja pane vorm 45-50 minutiks ahju.
Ahjust välja tõstes peaks vorm olema pealt ilus kuldne, keskelt veidi võdisev ja seest kreemjas. Kui Sulle tundub, et vorm on keskelt veel siiski liialt vedel, lase tal veel 10 minutit ahjus edasi küpseda. Söö soovi korral kohe või lase jahtuda ning proovi koos külma piimaga, nagu meile meeldib!
Ilusat rabarberiaega teile!
Vaja läheb:
ca 500 g rabarberit
5 spl suhkrut
1/2 tl kaneeli
180-200 g suhkrut
3 muna
1 tl vanilliekstrakti
200 ml piima
50 ml vahukoort
120 ml jahu
1 tl sidrunikoort
näpuotsaga soola
Tee nii:
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Sega ahjuvormis kokku tükeldatud rabarber, 5 spl suhkrut ja kaneel. Pane vorm 15-20 minutiks ahju ja tõsta siis jahtuma.
Klopi kokku muna ja 200 g suhkrut. Lisa vanill, piim, vahukoor, sidruni koor ja sool. Sega ühtlaseks. Sõelu taigna hulka jahu ja sega kuni tainas on ühtlane.
Kurna enamus rabarberite küpsemisel tekkinud vedelikust ära. Sellest pole midagi, kui osa vedelikku vormi jääb, tulebki mahlasem tulemus. Vala tainas rabarbritükkidele ja pane vorm 45-50 minutiks ahju.
Ahjust välja tõstes peaks vorm olema pealt ilus kuldne, keskelt veidi võdisev ja seest kreemjas. Kui Sulle tundub, et vorm on keskelt veel siiski liialt vedel, lase tal veel 10 minutit ahjus edasi küpseda. Söö soovi korral kohe või lase jahtuda ning proovi koos külma piimaga, nagu meile meeldib!
Ilusat rabarberiaega teile!
Kommentaarid
Soojad tervitused Kahupealt!
Tuhat tervit,
Eva-U
Eva, no surfan ringi, loen ajakirju ja siis saan inspiratsiooni :). Aga vormi suuruse osas juba kirjutasin eespool! Ära siis pirukat oota, clafoutis on midagi hoopis muud! :)