Maasikad + grillisuvi = grillitud maasikad
Ongi käes see üürike, aga magus aeg, kui need kõige magusamad kodumaised maasikad on küpsed. Nüüd tuleb süüa nii, et isu täis saab. Usun, et marju jääb ülegi, et neist põnevaid magustoite, salateid, moose, küpsetisi jm valmistada. Eile õhtul tassisin minagi koju suure kasti paari kilo eriti punaste marjadega, millest osa niisama nahka pistame, osast sai kiirelt üks tumepunane moos keedetud ja osa ootab veel ideevälgatust. Mida teie oma esimeste kodumaiste maasikatega ette võtsite?
Jagan teiega suvesse sobivalt imelihtsat retsepti grillitud maasikavarrastest, milles maasikad on esmalt balsamicos marineeritud, seejärel pruuni suhkru sees keerutatud ja kiirelt grillitud. Päikse käes kergelt sulanud vanillijäätisega maitseb imehästi!
Need maasikavardad olid üks kolmest retseptist, mida ma valmistasin eelmisel nädalal toimunud D-kokaraamatu grillüritusel ja tänu sellele illustreerivad siinset postitust Lauri Laani kaunid fotod.
Vaja läheb:
0,5 l maasikaid
100 ml balsamico’t
200 ml pruuni suhkrut
serveerimiseks vanillijäätist
Tee nii:
Sega maasikad kausis balsamico’ga. Lase 15–30 min marineeruda. Vala suhkur kaussi ja keeruta igat maasikat suhkrus, kuni need on ilusti suhkruga kaetud. Aja maasikad grillvarda otsa ja tõsta veel 15 min külmkappi (kui vardad kohe grillile paned, sulab kogu suhkrukiht kohe ära). Grilli vardaid paar minutit mõlemalt poolt. Serveeri kuumalt vanillijäätise peal.
Jagan teiega suvesse sobivalt imelihtsat retsepti grillitud maasikavarrastest, milles maasikad on esmalt balsamicos marineeritud, seejärel pruuni suhkru sees keerutatud ja kiirelt grillitud. Päikse käes kergelt sulanud vanillijäätisega maitseb imehästi!
Need maasikavardad olid üks kolmest retseptist, mida ma valmistasin eelmisel nädalal toimunud D-kokaraamatu grillüritusel ja tänu sellele illustreerivad siinset postitust Lauri Laani kaunid fotod.
Vaja läheb:
0,5 l maasikaid
100 ml balsamico’t
200 ml pruuni suhkrut
serveerimiseks vanillijäätist
Tee nii:
Sega maasikad kausis balsamico’ga. Lase 15–30 min marineeruda. Vala suhkur kaussi ja keeruta igat maasikat suhkrus, kuni need on ilusti suhkruga kaetud. Aja maasikad grillvarda otsa ja tõsta veel 15 min külmkappi (kui vardad kohe grillile paned, sulab kogu suhkrukiht kohe ära). Grilli vardaid paar minutit mõlemalt poolt. Serveeri kuumalt vanillijäätise peal.
Kommentaarid
Maasikast magusamate musidega,
Eva-U
Eva, proovi jah järgmisel grilliõhtul ära. Kõik on ju lihtsamast lihtsam, usun, et teile meeldib!