Maasikad + grillisuvi = grillitud maasikad

Ongi käes see üürike, aga magus aeg, kui need kõige magusamad kodumaised maasikad on küpsed. Nüüd tuleb süüa nii, et isu täis saab. Usun, et marju jääb ülegi, et neist põnevaid magustoite, salateid, moose, küpsetisi jm valmistada. Eile õhtul tassisin minagi koju suure kasti paari kilo eriti punaste marjadega, millest osa niisama nahka pistame, osast sai kiirelt üks tumepunane moos keedetud ja osa ootab veel ideevälgatust. Mida teie oma esimeste kodumaiste maasikatega ette võtsite?

Jagan teiega suvesse sobivalt imelihtsat retsepti grillitud maasikavarrastest, milles maasikad on esmalt balsamicos marineeritud, seejärel pruuni suhkru sees keerutatud ja kiirelt grillitud. Päikse käes kergelt sulanud vanillijäätisega maitseb imehästi!

Need maasikavardad olid üks kolmest retseptist, mida ma valmistasin eelmisel nädalal toimunud D-kokaraamatu grillüritusel ja tänu sellele illustreerivad siinset postitust Lauri Laani kaunid fotod.

Vaja läheb:
0,5 l maasikaid
100 ml balsamico’t
200 ml pruuni suhkrut
serveerimiseks vanillijäätist

Tee nii:
Sega maasikad kausis balsamico’ga. Lase 15–30 min marineeruda. Vala suhkur kaussi ja keeruta igat maasikat suhkrus, kuni need on ilusti suhkruga kaetud. Aja maasikad grillvarda otsa ja tõsta veel 15 min külmkappi (kui vardad kohe grillile paned, sulab kogu suhkrukiht kohe ära). Grilli vardaid paar minutit mõlemalt poolt. Serveeri kuumalt vanillijäätise peal.

Kommentaarid

Kairi ütles …
Mul tuli lausa maitse suhu, kui pilti vaatasin :D Mis siis, et ma ise olen balsamicot kasutanud vaid salatis ja ei kujuta absoluutselt ettegi, kuidas võiks see maitseda maasikatel :P
Eva ja CO ütles …
Ega nüüd pole muud, kui tuleb grillile hääled sisse ajada, sest neid maasikaid ma lausa PEAN saama! Retsept on lihtsalt nii põnev ja teistmoodi, et lausa kutsub proovima.

Maasikast magusamate musidega,
Eva-U
Juc ütles …
Prl Smilla, proffide pildid mõjuvadki nii, et tahaks koos arvutiga nahka panna :). Aga balsamico ja maasikad on suurepärane kooslus, proovi kindlasti järele. Lähipäevil lisan siia veel ühe sama koosluse näite!
Eva, proovi jah järgmisel grilliõhtul ära. Kõik on ju lihtsamast lihtsam, usun, et teile meeldib!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco