Dona Vera suitsune pommukreem

Dona Vera elab Rio de Janeiros, koos oma ekspolitseinikust abikaasa ja kahe ülikooliealise pojaga. Ta on kehalise kasvatuse õpetaja ning tervislik toitumine on tema jaoks tohutult tähtis. Kui me Rios nende pere juures elasime, õpetasin mina temale, kuidas risotot teha ja tema mulle, kuidas suitsust pommukreemi (pommu=baklažaan=munataim...) teha. Täna käisid meie peres siin Santiagos külalised. Minu korraldada jäid suupisted. Lisaks grillitud paprikale basiiliku-küüslaugukastmes, pikantse juustu kuubikutele, šampinjonidele sojakastmes ja soolaubadele, pakkusin suupistena India leiba Dona Vera suitsuse pommukreemiga. Vaja läheb:
2 pommut
2-4 küüslauguküünt (hästi peeneks hakitult)
2 cm värsket tšillit (hästi peeneks hakitud)
50 ml extra virgin oliiviõli
soola, sidrunimahla
Pommud tuleb elaval tulel (sobib nt ka gaasipliidi tuli) täiesti krimpsuks põletada. Siis ära koorida ja maitsta, ega nad seest mõrud pole. Kui sisu on mõru, eemalda see. Kui sisu on hea, kasuta koos sisuga. Mulju pommusisu katki, lisa oliiviõli ja sidrunimahl ning sega ühtlaseks. Maitsesta küüslaugu, tšilli ja soolaga. Maitseb hästi grillsaiade, maisikrõpsude, India leiva ja palju muuga.

Kommentaarid

Eva ja CO ütles …
ma olen vist tõesti juhm (häbi lausa tunnistada), aga misasi see POMMU on? Kõlab nagu oleks see mingi titekeelne hüüdnimi :) Ilmselt mingi vili, aga mis vili ja kas meil ka seda müüakse? Toit näeb igatahes isuäratav välja.
Juc ütles …
Eva, pommu on sama mis baklažaan ja munataim. Kas neid tunned? :) Selline tumelilla ja ümar.
Eva ja CO ütles …
Hei Juc! Muidugi ma tean baklazaani (munataimest pole kuulnud :). Aitäh info eest!
Tervitades,
Eva-U
Anonüümne ütles …
See pommu on minu meelest tõesti lapsik nimi, aga see-eest hea lihtne kasutada. Ok, muidugi ära proovisime. Tõnn grillis ja mina jätkasin. Sõime hoopis spagettide lisandiks. Väga hea. Tervitused kahupealt.
Juc ütles …
Pommu on veits nõme sõna jah. Algul mulle ka ei meeldinud, nüüd olen ära harjunud. Lihtsam kirjutada, kui baklažaan. Aga sina Kahupea oled küll üks usin katsetaja, nii armas sinust!

Populaarsed postitused sellest blogist

Eestimaine eksootika ehk suvi Saaremaal

Küüslaugukrevetid koorekastmes Henri moodi

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Päikeseline brownie toorjuustuga blogi esimese sünnipäeva puhul

Nädalavahetuse maiuspala, Osso buco