Dona Vera suitsune pommukreem
Dona Vera elab Rio de Janeiros, koos oma ekspolitseinikust abikaasa ja kahe ülikooliealise pojaga. Ta on kehalise kasvatuse õpetaja ning tervislik toitumine on tema jaoks tohutult tähtis. Kui me Rios nende pere juures elasime, õpetasin mina temale, kuidas risotot teha ja tema mulle, kuidas suitsust pommukreemi (pommu=baklažaan=munataim...) teha. Täna käisid meie peres siin Santiagos külalised. Minu korraldada jäid suupisted. Lisaks grillitud paprikale basiiliku-küüslaugukastmes, pikantse juustu kuubikutele, šampinjonidele sojakastmes ja soolaubadele, pakkusin suupistena India leiba Dona Vera suitsuse pommukreemiga. Vaja läheb:
2 pommut
2-4 küüslauguküünt (hästi peeneks hakitult)
2 cm värsket tšillit (hästi peeneks hakitud)
50 ml extra virgin oliiviõli
soola, sidrunimahla
Pommud tuleb elaval tulel (sobib nt ka gaasipliidi tuli) täiesti krimpsuks põletada. Siis ära koorida ja maitsta, ega nad seest mõrud pole. Kui sisu on mõru, eemalda see. Kui sisu on hea, kasuta koos sisuga. Mulju pommusisu katki, lisa oliiviõli ja sidrunimahl ning sega ühtlaseks. Maitsesta küüslaugu, tšilli ja soolaga. Maitseb hästi grillsaiade, maisikrõpsude, India leiva ja palju muuga.
2 pommut
2-4 küüslauguküünt (hästi peeneks hakitult)
2 cm värsket tšillit (hästi peeneks hakitud)
50 ml extra virgin oliiviõli
soola, sidrunimahla
Pommud tuleb elaval tulel (sobib nt ka gaasipliidi tuli) täiesti krimpsuks põletada. Siis ära koorida ja maitsta, ega nad seest mõrud pole. Kui sisu on mõru, eemalda see. Kui sisu on hea, kasuta koos sisuga. Mulju pommusisu katki, lisa oliiviõli ja sidrunimahl ning sega ühtlaseks. Maitsesta küüslaugu, tšilli ja soolaga. Maitseb hästi grillsaiade, maisikrõpsude, India leiva ja palju muuga.
Kommentaarid
Tervitades,
Eva-U