Linguine alla diavola


Ühes eelmises loos kirjutasin oivalisest pastaroast, mida Controventos proovisin. Eile käisid külalised. Juba nädala aja eest hakkasin nuputama, kuidas seda Linguine alla Diavolat järele teha. Otsisin netist retsepti, leidsin sada täiesti erinevat Diavolat - kanaga, anšoovistega, makraga, veiniga, koorega, kooreta jne. Lõpuks meenutasin ja mõtlesin ja mõtlesingi välja - tulemus oli originaaliga väga sarnane ja hea. Külalised ka kiitsid.
1 pk Linguine pastat (arvan, et sobivad ka nt spagettid, mina sain linguinet Deliciast)
Vahukoort (mul oli väike pakk, aga järgmine kord panen suure)
Oliiviõli
Küüslauguküüned (nt 2-3 suurt küünt)
Tšilli (maitse järgi, kas värsket või minul nt oli Deliciast saadud tšilli kreem, mis on oi-oi-oi kui hot, hetkeks tundus, et olles pannud terve poti peale pool tl kreemi, õnnestus toit üle vürtsitada, aga lõppkokkuvõttes siiski oli paras kogus)
Krevetid (mul oli 3 karpi, igasühes krevette 100 g, 2 olid väiksed soolvees krevetid ja üks karp oli marinaadis tiigerkrevette)
Herneid (ca pool klaasi, täitsa sobisid külmutatud)
Purustatud tomatid (umbes pool väikest purki)
Keeda soolvees herned enamvähem pehmeks, nõruta. Nõruta ka krevetid. Keeda pasta vastavalt pakil kirjutatud keetmisajale. Samal ajal kuumuta oliiviõlis hakitud küüslauk, lisa tšilli, kuumuta. Lisa krevetid, prae paar minutit, et krevettide maitse kastme sisse läheks. Õngitse krevetid välja, kui õnnestub, siis ilma tšilli ja küüslauguta, pane krevetid ootele. Lisa koor, keeda madalamal tulel, kuni koor paksemaks läheb. Lisa purustatud tomatid. Keeda läbi, maitsesta soola ja pipraga. Lisa herned ja krevetid, kuumuta veidi ja sega kokku pastaga. Voila! Valmis!

PS! Nüüd leidsin linguinet ka Rimist, Panzani pasta, durumjahuga ja maksab ainult 14 eek.


Sama retsepti saab kasutada ka näiteks, kui kodus ei ole suurt midagi, aga on jupike suvikõrvitsat. Tuleb herned ja krevetid välja jätta ja algul koos küüslauguga suvikõrvitaribad oliiviõlis praadida. Mina kasutasin pennet.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Vana-vanaema pannišašlõkk

Punase läätse ja sealiha hautis

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata

Kõige parem rabarberikook läbi aegade