Delicia

Lasteaed, kus Mann igal teisipäeval ja neljapäeval paar tundi mängimas käib, on Schnelli tiigi lähedal. Ja Laias tänavas asub Itaalia delikatesside pood Delicia. Mann ära viidud, seadsingi sammud (õigemini autonina) sinnapoole.
Ega siin pikka juttu pole. Soovitan lihtsalt soojalt. Sealt saab kõikvõimalikku pastat näiteks, mida meie kaubandusest ei saa. Sain homseks külaliste tulekuks nt linguinet, mida ma mujal polegi näinud.
Siis kõikvõimalikud hoidised ja salatid, purgis ja lahtiselt - balsamiäädikas marineeritud šalottsibulad, marineeritud küüslauk, grillitud paprika ja suvikõrvits, nii marinaadis kui grillitud artšoki südamed, mitut sorti oliive, seeni, pestosid, jne jne. Ostsin neid sibulaid, poolkuivatatud tomateid (palju parem kui täiskuivatatud, mahlasem), punase pesto, marineeritud köögivilja antipasti, piprakastme, grillitud artišokid. Siis on seal tohutu valik Itaalia juuste (sain mozzarella tänaseks kanarulliks) ja Itaalia salaamid ja Prosciuttod (ostsin prooviks paar viilu ürtidega, nurgast näksasin, väga maitsev). Eks näis, kas sööme prosciutto ära või jääb ka selleks, milleks ma teda ostsin - loomaliha-tomatihautise jaoks, sinna oleks veidi vaja.
Siis on seal veel maitseaineid, kuivatatud seeni ja küpsiseid-komme. Need mulle täna huvi ei pakkunud. Veine on seal ka palju, terve veinikelder. Nende uudistamine jäi ka teiseks korraks. Igatahes, Deliciasse tasub minna!

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Vana-vanaema pannišašlõkk

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata

Punase läätse ja sealiha hautis