Controvento- mi amore *****

No mina aru ei saa, mis imet seal Controventos tehakse. Peale eelmist korda mõtlesin, et äkki oli kõht väga tühi. Aga seekord sain kinnitust, et kui ma mõnes teises Eesti toidukohas saan oma arust head pastat, siis need isegi ei vääri pastaroa nime, kui võrrelda neid Controventoga.
Controvento asub vanalinnas, Vene tn-lt tuleb ära keerata kõrvalkäiku. Esimesel korrusel on rohkem baari tüüpi ruumid ja üleval tõsine Itaalia restoran - alati palju rahvast, sumin nagu Itaalia restoranile kombeks ja need lõhnad... Teisele korrusele viiva trepi esimesel astmel küsis Maria, et mis lõhn see on. Seal oli küüslauku, ürte, tomatit.
Kuna eilsele õhtusöögile jõudes oli kell juba 21.00, siis ei hakanud me eelroogade ja praadidega tegelema, vaid võtsime kumbki ühe pasta. Menüüst lugedes tundub, et ega need pastad just kuigi põnevad ei ole, kuidagi harjumatultvähe erinevaid asju on ühe roa sees, nt spaghetti tomatikastmes või tagliolini puravikukastmes. Aga jumal teab, mis imet see itaalia kokk seal köögis teeb, maitset on neis pastades kõvasti. Mina tellisin linguine alla diavola ehk linguined krevettidega teravas koorekastmes (175 eek). Henri võttis lasagne (130 eek). Lasagne kahjuks kahvatus minu linguine kõrval, nii et sõime enamasti kõik kolmekesi minu imemaitsvat pastat. Kui tavaliselt on siin Eestis koorekastmes pasta soojas vahukoores ujuvad pastatooted, mida kuigi palju sisse ei lähe, siis seal kasutatakse mingit teistsugust koort arvatavasti. Kaste ei olnud liiga vedel, see oli õrnalt roosakas mingist maitseainest, toidu sees oli kõvasti krevette ja veidi herneid, mis minu hernesõbrast Manni eriliselt rõõmustas.
Igatahes, saavutab Controvento tulemuse merite un detour ja seda ikka uuesti ja uuesti ja uuesti...

Kommentaarid

Pille ütles …
Minule meeldib väga Controvento õhustik. Aga kui me seal novembris sõbranje värsket magistristaatust tähistasime, siis lauale toodud pastaroad olid küll väga-väga nõrgad. Arvan, et me seltskonnas kolm võtsin pastad ja kolm pitsad ja kui pitsad viimseni ära söödi, sist pastakausid läksid kõik poolsööduna kööki tagasi :(
Peaks vist uuesti minema :)

Populaarsed postitused sellest blogist

Madalal temperatuuril küpsetatud liha vol 2

Kõige parem rabarberikook läbi aegade

Vana-vanaema pannišašlõkk

Portugali kreemikoogid, pastéis de nata

Punase läätse ja sealiha hautis